Fortvilet dame

Hvordan få hjelp når man sliter psykisk

For noen er samtaler med en terapeut nok, men den formen for hjelp er ikke tilstrekkelig for alle. Det finnes tilnærminger som har andre verktøy å by på. En av disse er psykodrama.


Psykodrama gir en mulighet til å utforske og uttrykke følelser, tanker og opplevelser på en direkte og opplevelsesbasert måte. Ved å spille ut situasjoner fra livet sitt, kan personer bedre forstå egne følelser og reaksjoner. Dette kan være spesielt nyttig for å bearbeide traumer, sorg, angst eller andre psykiske utfordringer.

I psykodrama tar man i bruk kreativiteten og ressursene i hver enkelt person med målsetning å utvikle seg mot en sannere forståelse av seg selv og sitt liv og finne nye måter å forholde seg til seg selv og andre på.
Psykodrama betyr oversatt fra gresk ”sjel i handling”.


Les mer:  Hva er Psykodrama

Her finner du:
Psykodramaterapeuter på BEHANDLERLISTEN


Forbedring av relasjoner
Gjennom psykodrama kan en person utforske relasjoner til andre mennesker, enten det er familie, venner, kollegaer eller andre viktige personer i livet. Ved å spille ut ulike roller og perspektiver kan personen få innsikt i hvordan deres egne følelser og handlinger påvirker relasjoner, og hvordan de kan forbedre disse.

--- Annonse ---
Hvor sunn er din bakterieflora?


Økt selvinnsikt
Psykodrama involverer ofte en refleksjonsprosess der personen blir bevisst på egne mønstre av tanker, følelser og atferd. Denne økte selvinnsikten kan hjelpe personen med å identifisere uheldige mønstre og jobbe med å endre dem.


Reduksjon av angst og stress
Gjennom å spille ut og konfrontere vanskelige situasjoner i et trygt og kontrollert miljø, kan personer redusere angst og stress knyttet til disse situasjonene. Psykodrama kan bidra til å redusere frykt og øke personens selvtillit til å håndtere lignende situasjoner i virkeligheten.


Øvelse på mestringsstrategier
Psykodrama gir mulighet til å øve på nye mestringsstrategier i en simulert virkelighet. Ved å spille ut ulike scenarier kan personen eksperimentere med nye måter å reagere og handle på, som kan overføres til deres virkelige liv.


Emosjonell frigjøring
Psykodrama kan gi en form for emosjonell frigjøring ved at personen får uttrykke undertrykte følelser på en direkte måte. Dette kan gi lettelse og en følelse av å «lette på trykket», som kan være helende i seg selv.


Forsterking av kreativitet og spontanitet
Ved å oppmuntre til spontanitet og kreativitet, kan psykodrama hjelpe personer med å tenke utenfor etablerte mønstre og finne nye løsninger på problemer. Dette kan også bidra til økt fleksibilitet i tenkning og adferd.


Støtte fra gruppen
Psykodrama utføres ofte i en gruppesetting, noe som kan gi en sterk følelse av støtte og fellesskap. Gruppen kan gi tilbakemelding, speile følelser, og tilby ulike perspektiver, som kan bidra til en dypere forståelse av egne utfordringer og hvordan de kan håndteres.


Psykodrama kan være spesielt egnet for personer som har nytte av en mer aktiv og opplevelsesorientert tilnærming til terapi, og som er åpne for å bruke kropp og bevegelse som en del av den terapeutiske prosessen.

 


Relatert:

Psykisk helsehjelp – et mangfold av muligheter

Norske forskere undersøker psykisk helse og alternativ behandling

Komplementær behandling viser god effekt i psykiatrien

Hvordan økonomi kan påvirke din psykiske helse?

Flere artikler om PSYKISK HELSE

Hvordan finne behandler, terapeut, coach

Finn din behandler på BEHANDLERLISTEN
Her står alle utøvere oppført med egen profilside med opplysninger om sin bakgrunn og annen aktuell informasjon.

  • Søk på behandlingsmetode
  • Søk på navn
  • Søk sted/område
  • Søk på problem/plage
  • Les resultat som liste eller på kart

BEHANDLERLISTEN

 

Aktuelle behandlere
Aktivitetskalender
Flere artikler
Aktuelle behandlere
Søk i hele behandlerlisten

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHETLIG HELSE
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.