Trening og bevegelse

Nedenfor finner du en oversikt med metoder innen trening, bevegelse og veiledning for fysiske øvelser.

Trening kan foregå i grupper, i forbindelse med behandling, som kurs eller sammen med personlig trener.
Hver behandler, trener, lærer har egen profilside på behandlerlisten med opplysning om bakgrunn og erfaring.

Foto:Shutterstock. FINN BEHANDLER - Behandler.no

En læringsprosess for å oppnå gode og balanserte kroppsbevegelser. Teknikken brukes først og fremst som forebyggende tiltak.
Les mer >>

En metode innen antroposofisk medisin og filosofi hvor bevegelseskunst står sentralt. Eurytmi utøves som kunstart, som terapiform og som et pedagogisk verktøy.
Les mer >>

Metoden består av bevegelsesøvelser og fungerer mest som en læringsprosess. Målet er en kropp som beveger på en måte som gir maksimal effekt.
Les mer >>

Qigong er best kjent som en treningsform, men kan også være en behandlingsmetode – medisinsk Qigong. Det finnes en rekke ulike tradisjoner og forskjellige teknikker.
Les mer >>

Rosenbevegelser, også kalt Easy Movements, består av enkle, myke bevegelser, utviklet av fysioterapeut Marion Rosen, grunnlegger av Rosenmetoden.
Les mer >>

Tai chi, Taiji

Taiji (Tai chi) er en gammel kinesisk mild kampkunst som skal ha helsebringende effekt, blant annet på balanse og stress ved å styrke kropp og psyke.
Les mer >>

Yoga er en aktivitet som kombinerer fysisk bevegelse med avspenningsteknikker. Yoga brukes som en treningsform og som en behandlingsmetode.
Les mer >>