Kosthold og ernæring

Nedenfor finner du en oversikt med retninger innen kosthold, ernæring og kosholdsveiledning. Kostholdsforslag eller dietter er satt sammen på bakgrunn av ulike teorier og tilnærminger.

På behandleroversikten vil du både finne utøvere som har utdannelse innen ett bestemt felt og behandlere som praktiserer flere metoder.
Hver behandler har egen profilside med opplysning om bakgrunn og erfaring.

Foto:Shutterstock. FINN BEHANDLER - Behandler.no

Ayurveda og ayurvedisk behandling er et gammelt omfattende medisinske system, hvor endringer i livsstil og kosthold inngår som et vesentlig element.
Les mer >>

En klinisk ernæringsfysiolog arbeider med behandling av kostholdsrelatert sykdom og tilstand og med forebygging av livsstils sykdommer, gjerne iht Statens helseråd.
Les mer >>

Helsecoaching

Coaching innebærer en rekke teknikker og metoder som gjør klienten i stand til å oppnå fremgang og resultater. En helsecoach gir blant annet opplæring og veiledning om kosthold og livsstilsendring.
Les mer >>

Hårmineralanalyse

En hårmineralanalyse gir informasjon om mineralbalansen i kroppen. Analysen skal avdekke mangler eller overskudd og spore tungmetallforgiftninger. 
Les mer >>

Kostholdsveiledning

Kostholdsveiledning kalles også Kostveiledning og Ernæringsterapi. Det finnes ulike teorier og tilnærminger, og mange behandlere kombinerer kostholdsveiledning med annen behandling. 
Les mer >>

Vitamin- og mineralterapi

Bruken av vitaminer, mineraler og andre kosttilskudd er også kalt ortomolekylær medisin. Behandling skal sørge for at kroppen er i ernæringsmessig balanse.
Les mer >>