Muskler og ledd

Nedenfor finner du en oversikt med behandlingsmetoder som brukes ved problemer med muskler og ledd/skjelett.

På behandleroversikten vil du både finne utøvere som har utdannelse innen ett bestemt felt og behandlere med bred bakgrunn.
Hver behandler har egen profilside med opplysning om bakgrunn og erfaring.

Akupunktur består i å stikke tynne nåler gjennom huden på bestemte steder på kroppen for å forebygge eller behandle sykdom og for å bedøve eller lindre smerte.
Les mer >>

En læringsprosess for å oppnå gode og balanserte kroppsbevegelser. Teknikken brukes først og fremst som forebyggende tiltak.
Les mer >>

Buqi

Buqi er et energibasert healing- og behandlingssystem som er blitt utviklet fra blant annet TCM- Tradisjonell kinesisk medisin og Taijiquan trening.
Les mer >>

Elektroterapi

Behandling av skader og lidelser, som går ut på at man påvirker kroppens funksjoner med impulser som sendes ut fra et apparat.
Les mer >>

Feldenkraismetoden

Feldenkrais består av bevegelsesøvelser og fungerer mest som en læringsprosess. Målet er en kropp som beveger på en måte som gir maksimal effekt.
Les mer >>

Fysioterapi

En fysioterapeut arbeider med kropp og bevegelse ved å behandle og forebygge sykdom og skade. Behandling består av forskjellige metoder og øvelser, samt veiledning.
Les mer >>

Hydroterapi

Hydroterapi, eller behandling med vann består av flere ulike metoder, med vann som utgangspunkt.
Les mer >>

Kiropraktikk

En manuell behandlingsmetode, som først og fremst skal gjenopprette og vedlikeholde funksjonen i muskel- og skjelettsystemet.
Les mer >>

Laserbehandling

Behandling med laser brukes blant annet ved muskel og vevskader. Laserterapi er konsentrert energi hvor laserlyset trenger dypt ned i vevet, helt inn til den enkelte celle.
Les mer >>

Magnetterapi

Magnetterapi skal øke tilførselen av blod til karene og forbedre kroppens nerveutvikling. Behandling brukes også for å justere kroppen, fysisk.
Les mer >>

Massasje

Manipulasjon av kroppens mykvev, muskler og bindevev. Det finnes mange forskjellige former for massasje, tilpasset ulike behov.
Les mer >>

Naprapati

Naprapati er en manuell behandlingsform som brukes for å normalisere problemer i ledd og muskler ved manipulasjon,  massasje mv.
Les mer >>

Osteopati

Osteopati består blant annet av ulike massasje-, manipulasjons- og mobiliseringsteknikker og skal bidra til å bedre bevegelses- og funksjonsforstyrrelser.
Les mer >>