Energibehandling og energiarbeid

Nedenfor finner du en oversikt med behandlingsmetoder som innebærer energiarbeid på ulike måter.

behandlerlisten vil du både finne utøvere som har utdanning innen ett bestemt felt og dem med bred bakgrunn.
Hver behandler, terapeut, coach har egen profilside med opplysning om sin bakgrunn og erfaring.

Foto: Shutterstock. FINN BEHANDLER - Behandler.no

Akupunktur består i å stikke tynne nåler gjennom huden på bestemte steder på kroppen for å forebygge eller behandle sykdom og for å bedøve eller lindre smerte.
Les mer >>

Akupressur er en behandlingsmetode hvor man trykker på bestemte punkter på kroppen for å opprettholde balanse, god helse og lindre sykdom.
Les mer >>

Anma er en tradisjonell japansk massasje, en form for akupunkturmassasje basert på tradisjonell kinesisk medisin, meditasjon og kampsport.
Les mer >>

Bygger på antroposofisk filosofi og utøves i hovedsak av leger. I tillegg til vanlige skolemedisin benyttes antroposofiske medisiner og andre behandlingsmetoder.
Les mer >>

Auratransformasjon betyr endring av aura. Gammel aurastruktur brytes ned og det bygges opp ny indigofarget aura, for å skape balanse.
Les mer >>

Et gammelt, omfattende medisinske system som omfatter hele menneskets tilværelse, både fysisk, mentalt, emosjonelt og åndelig.
Les mer >>

En behandling- og diagnosemetode som utføres ved hjelp av elektroniske apparater, på bakgrunn av feil i kroppens egne frekvenser.
Les mer >>

Essenser skal tilføre blomstens energetiske kvaliteter, for å aktivere de selvhelbredende kreftene og gi balanse. Dr. Bachs Blomstermedisin og Australsk blomstermedisin er mest kjent.
Les mer >>

Bowen er en massasjelignende behandling. Den skal gi kroppen informasjon den trenger for å finne tilbake til optimal helsetilstand.
Les mer >>

Buqi er et energibasert healing- og behandlingssystem som er blitt utviklet fra blant annet Tradisjonell kinesisk medisin og Taijiquan trening.
Les mer >>

Chakrabalansering er en form for healing som har som mål å harmonisere kroppens energier via energisentrene i kroppen, chakraene.
Les mer >>

EFT

Emotional Freedom Techniques – EFT brukes i psykoterapi og baserer seg på kunnskap om kroppens energisystem. Behandling utøves ved banking med fingrene på en serie punkter på kroppen.
Les mer >>

Eye Movement Desensitization and Reprocessing – EMDR er en metode innen psykoterapi og energipsykologi. Metoden er særlig kjent innen bearbeding av traumatiske opplevelser.
Les mer >>

Metoden bygger på en syntese av intuitiv energiforskning, medisinsk vitenskap og utvalgte elementer i komplementære metoder.
Les mer >>

Healing betyr «å gjøre hel» og har forskjellige forklaringsmodeller og tradisjoner. Ved hjelp av energi eller kraft skal klienten hjelpes til å komme i balanse.
Les mer >>

Homeopati er en helhetlig behandlingsform. Målet med behandling er, i tillegg til å fjerne lokale sykdomssymptomer, å styrke pasientens generelle tilstand.
Les mer >>

I Kraniosakralterapi / Craniosacralterapi brukes lett berøring og trykk på huden for å stimulere klientens kropp til å helbrede seg selv. Brukes ved en rekke plager og problemer.
Les mer >>

I krystallterapi eller steinterapi, plasseres de ulike krystallene bestemte steder på kroppen eller man bærer dem på seg over tid. Krystallene brukes for å løse blokkeringer og harmonisere bioenergetiske systemer.
Les mer >>

Behandling med laser brukes blant annet ved muskel og vevskader. Laserterapi er konsentrert energi hvor laserlyset trenger dypt ned i vevet, helt inn til den enkelte celle.
Les mer >>

Lysakupunktur – eller fargepunktur er en behandlingsmetode hvor man gjennom et instrument retter farget polarisert lys mot akupunkturpunkter og meridianer.
Les mer >>

Lys- og fargeterapi spenner over et spektrum av forskjellige metoder med grunnlag i ulike teorier, nyere hjerneforskning og utviklingen i biofysisk forskning.
Les mer >>

Magnetterapi har som hovedmål å behandle kroppens kretsløp for å oppnå balanse. Det brukes forskjellige apparater og gjenstander for å oppnå et magnetfelt av bestemte styrker og frekvenser.
Les mer >>

NLP

Neuro Lingvistisk Programmering – NLP er en adferdsmodell som inneholder en rekke ferdigheter og teknikker. Metoden er særlig kjent som redskap i coaching, psykoterapi og energipsykologi.
Les mer >>

Et gammelt japansk healingssystem. Metoden skal gi mulighet til å åpne opp for en universell energi, ved en innvielse gitt av en Reiki-lærer.
Les mer >>

En form for healing, som først og fremst er rettet mot følelsesmessige problemer. Ordet Shen står for Spesific Human Energy Nexus.
Les mer >>

TFT

Tankefeltterapi – TFT en metode innen energipsykologi og en selvhjelpsmetode, der man bruker tankefeltterknikker ved problematiske følelser.
Les mer >>

Tradisjonell kinesisk medisin – TKM er basert på kinesisk filosofi og folkemedisin. Metoden omfatter en rekke ulike teknikker, som skal gi helse og balanse.
Les mer >>

Øreakupunktur, Auriculoterapi er basert på teorien om at hele kroppen gjenspeiles i det ytre øret. Ved å stimulere bestemte punkter i øret kan man behandle og forebygge.
Les mer >>

Aktuelle behandlere

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHETLIG HELSE
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.