Hva er Reiki healing

Reiki er et gammelt japansk healingssystem, som ble gjenoppdaget på slutten av 1800-tallet. Reiki brukes for bedre helse, velvære og personlig vekst.

Tekst: Unni Nordbrenden

Foto: Shutterstock. Finn behandler, terapeut, coach på BEHANDLERLISTEN, Behandler.no

Reiki er en healingteknikk som skal gi mulighet til å åpne opp mottageligheten for en universell energi, ved en innvielse gitt av en Reiki-lærer. Det er en enkel metode som benyttes til selvutvikling eller healing av andre, ved hjelp av hendene. Både mennesker, dyr og planter kan få Reiki.

Reiki er satt sammen av Rei og Ki og kan oversettes med «universell livsenergi». Denne energien kan alle som ønsker det bli «påkoblet» og få den aktivert. Det innebærer at man kan begynne å behandle både andre og seg selv, ved å legge hendene på kroppen.

Reiki healere på BEHANDLERLISTEN

Energien går automatisk til de områdene i kroppen som har størst behov for behandling eller påfyll. Reiki behandling skal god effekt på helse, velvære og personlig vekst.

Det finens en rekke ulike tradisjoner innen healing. Med tiden er det utviklet nye retninger av Reiki, for eksempel Rainbow Reiki, med utvidet innhold.

Relatert:
Hva er Healing


Reiki er en healingteknikk som ble gjenoppdaget og etablert på 1920-tallet av japanske Mikaomi Usui (1865–1926). Ususi mente at Reiki ville skape fred i verden.

Reiki ble brakt til vesten av Chujiro Hayashi (1880 – 1940) og av en kvinne fra Hawaii ved navn Haiwaioo Trakata (1900-1980).

Etterhvert har det kommet flere retninger av Reiki, for eksempel Rainbow Reiki, som er videreutviklet fra Usui Reiki av tyske Walter Lübeck fra 1989. Gjennom studier av røttene til Reiki, Sjamanisme, Feng Shui, meditasjon, state-of-the-art kommunikasjonsmetoder og spirituell psykoterapi for personlighetsutvikling, utviklet han Rainbow Reiki som i dag er en verdensomspennende metode for healing og personlighetsutvikling.

Reiki brukes blant annet for:

 •  Avspenning
 •  Bedre søvn
 •  Smertelindring
 •  Løse opp fastlåste energi- og tankemønstre
 •  Økt bevissthet

I tradisjonell, Usui Reiki legger behandler hendene på kroppen etter et bestemt mønster. Behandling foregår som regel på en behandlingsbenk med klærne på. Det stilles ingen diagnose og energien går automatisk til de områdene i kroppen som har behov for behandling.

Noen behandlere tilbyr også fjernhealing med Reiki. Reiki kan brukes som egenbehandling.

Det som kjennetegner retningen Rainbow Reiki er praktiske løsninger på konkrete problemer samt en målrettet personlighetsutvikling. Rainbow Reiki har metoder som Karma Clearing, Astral Reiser, Astro Terapi, Krystall Healing, harmonisering av allergier, oppretting av skjeve hofter, balansering av atlasvirvel, effektiv behandling mot ulike typer frykt mv.

Hvor mange behandlinger man behøver avhenger av hvor lenge tilstanden eller plagen har eksistert. Mange behandlere foreslår tre behandlinger for å oppnå best effekt. Andre vil ha behov for behandling over tid.

Behandlingsforløp kan avtales med reiki healer

En måte behandlere jobber på, er å ha en innledende samtale, hvor man legger en plan, og avtaler 5-6 behandlinger, en gang pr. uke eller hver 14. dag. Deretter kan det avtales videre om behandling skal fortsette.

Det er ingen kjente bivirkninger ved metoden.

 • Oppsøk kvalifisert behandler, terapeut, coach
 • Ta kontakt med din behandler ved behov etter en konsultasjon.
 • Ta kontakt med lege ved vedvarende plager.

Erfaring og en rekke studier tilsier at metoden kan være til hjelp.

– Lov om alternativ behandling er gjeldende:
Lov om alternativ behandling ved sykdom

– Offentlig helsepersonell som utøver behandling, er underlagt
Lov om Helsepersonell mv. (Helsepersonelloven)

Reikibehandler/Rekihealer er ikke en beskyttet tittel. Forøvrig er det organisasjoner/forbund nasjonalt og internasjonalt som utøvere kan være medlem av. Disse kan ha egne lover og regler vedrørende klient- pasientbehandling og etikk.

Behandlere som ikke er autorisert helsepersonell kan være registrert i Brønnøysundregistrene som alternativ behandler og oppfyller visse kriterier, som fagkrav og VEKS-fag (Vitenskap, Etikk, Kommunikasjon og Samfunnslære), samt forsikring.

På behandleren sin profilside, kommer det frem om den enkelte står registrert i offenlige registre, samt annen relevant bakgrunnsinformasjon.

Reiki healere på BEHANDLERLISTEN

Healere på BEHANDLERLISTEN

> Søk i hele BEHANDLERLISTEN

 

Det er flere skoler som tilbyr utdanning innen Reiki, med ulikt innhold og lengde.

> Kurs og utdanning i HEALING

BEHANDLERLISTEN på Behandler.no brukes for å finne fram til ønsket behandler, terapeut, coach.

Her står alle utøvere oppført med egen profilside med opplysninger om sin bakgrunn og annen aktuell informasjon.

Reiki healere på BEHANDLERLISTEN

Healere på BEHANDLERLISTEN

> Søk i hele BEHANDLERLISTEN

 • Søk på behandlingsmetode
 • Søk på navn
 • Søk sted/område
 • Søk på problem/plage
 • Les resultat som liste eller på kartEr du behandler, terapeut, coach uten oppføring på BEHANDLERLISTEN?
Bli funnet!
Bestill HER, eller send oss en epost: post(at)behandler.no

 

Aktuelle behandlere

Busy woman working with her laptop

Motta nyhetsbrev fra Behandler.no

 • Om behandlingsmetoder
 • Artikler om helhetlig helse
 • Finn behandler

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHETLIG HELSE
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.