Dr. Fedon Lindberg
Dr. Fedon Lindberg. Foto: Fedon.no

Fedon Lindberg får Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2021

Han ble tidlig kjent for å snakke ut om nordmenns matvaner og overvekt. Midt i mot etablerte sannheter har Dr. Fedon Lindberg utviklet et helhetlig konsept med fokus på mat som medisin.


Nå tildeles han æresprisen Brobyggerprisen Fritt Helsevalg. Dr. Fedon Lindberg er spesialist i indremedisin og har i flere tiår drevet virksomhet innen ernærings- og livsstilsmedisin. Han brenner for et kosthold basert på lavkarbo, og forebygging og behandling av kostrelaterte helseområder som mage, fordøyelse og tarmhelse, styrking av immunforsvaret, vekt, diabetes og blodsukkerbalanse, stoffskifte og hormoner og hjertehelse. Dette engasjementet gjenspeiles i hans daglige virke, hans bøker, kurs og foredrag.

– Dr. Fedon Lindberg har fokus på individbasert tilnærming gjennom integrert- og funksjonell medisin. Lindberg er også en av få profilerte personer som har turt å ytre anbefalinger om viktigheten av å jobbe med eget immunforsvar i korona-tiden. Vi gratulerer Fedon så mye og gleder oss til å dele ut Brobyggerprisen 2021 til ham – absolutt en verdig vinner, melder organisasjonen Fritt Helsevalg.

--- Annonse ---
Hvor sunn er din bakterieflora?

Allsidig bakgrunn
Med oppvekst i Hellas kom Fedon Lindberg som nyutdannet lege til Norge i 1986, hvor han oppbarbeidet seg en bred erfaring. På hans åpne Facebookprofil, opplyses han har erfaring som Lege for Legegruppen Røde Kors Klinikk, Assistentlege for Flymedisinsk institutt, Assistentlege for Lovisenberg Diakonale Sykehus, Assistentlege for Lovisenberg Diakonale Sykehus.

Våren 1999 startet han en klinikk for behandling av alvorlig overvektige samt diabetes pasienter. I 2002 ble Fedon-dietten lansert. Den oppfordret nordmenn til å redusere inntaket raske karbohydrater, som brød og poteteter. I dag driver han klinikken og kunnskapsportalen Fedon Helse.

Den aktive og engasjerte legen er forfatter av en rekke bøker, som er oversatt til en rekke språk. Han har også utviklet egne matvarer, som selges i dagligvarebutikker og helsekostbutikker.

Brobyggerprisen
Fritt Helsevalg, grunnlagt i1996, er en uavhengig medlemsorganisasjon som jobber for en bedret folkehelse gjennom retten til fritt valg i helsespørsmål.

Siden 2004 har organisasjonen delt ut Brobyggerprisen, til personer eller organisasjoner som utmerker seg i arbeid for et integrert og helhetlig helsetilbud, gjerne en kombinasjon av skole- og komplementærmedisin. Det er medlemmer og andre støttespillere som nominerer kandidatene og vinneren kåres gjennom avstemning.

Tildeling av Brobyggerprisen, lørdag 16. oktober 2021
Hvor: Høstkonferansen, Lille Måne, der Fedon Lindberg skal forelese.

Referanser: Fritt Helsevalg, Fedon Helse


Brobyggerprisen Fritt Helsevalg er tidligere tildelt:

2004: Roald Strand
2005: Karl Ludvig Reichelt
2006: Vilhelm Schjelderup
2007: Allan Fjelstrup
2008: Bjørn Johan Øverbye
2009: Audun Myskja
2010: Christian Daling
2011: Dag Viljen Poleszynski
2012: Leif Ims
2013: Stig Bruset
2014: Siri Aabel
2015: Pål Hermansen
2016: Jordmorteamet
2017: Geir Flatabø
2018: Trygve Hausken
2019: Lab1 v/ Dag Tveiten
2020: (ingen tildeling)

Aktuelle behandlere
Aktivitetskalender
Flere artikler
Aktuelle behandlere
Søk i hele behandlerlisten

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHETLIG HELSE
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.