Første professor innen alternativ behandling i Norge

Tidligere i år utlyste Universitetet i Tromsø en stilling som professor innen helsetjenesteforskning – alternativ behandling ved NAFKAM. Nå er stillingen besatt.


Norges første professor innen alternativ behandling ansettes ved NAFKAM – Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin ved Universitetet i Tromsø.

Det er av Frauke Musial som har fått jobben, utlyst ved Det helsevitenskapelige fakultet – Institutt for samfunnsmedisin. Hun har vært ansatt som seniorforsker ved NAFKAM siden 2011.

--- Annonse ---
Hvor sunn er din bakterieflora?

Den ferske professoren innen alternativ behandling har bred erfaring fra fagfeltet og har blant annet bakgrunn som psykolog, med fokus på psykobiologi og psykofysiologi. Før Frauke Musials kom til Norge og NAFKAM, var hun fra 2006 ansatt som forskningsdirektør ved Institutt for integrativ medisin og naturopati, ved Universitetet i Duisburg-Essen, Tyskland.

Både i Tyskland og i Norge er hun forfatter og medforfatter av
en lang rekke forskningsartikler.

(Artikkelen fortsetter under annonsen).

Tverrfaglighet og innovasjon
Universitetet i Tromsø presenterer seg som Norges arktiske universitet, med blant annet Det helsevitenskapelige fakultet som en nasjonal nyskaping som samler de fleste helserelaterte utdanninger.

– Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer, ifølge universitetets nettside.

NAFKAM, som ble etablert i år 2000, har i stor grad bidratt til å oppfylle intensjonen, med sitt forskningsarbeid på alternativ behandling og internasjonale anerkjennelse for dette arbeidet.

Forskningssenteret springer ut fra en offentlig utredning på nitti-tallet, Aarbakkeutvalget med sin rapport ”NOU 1998: 21 Alternativ medisin” fra 1998. Aarbakkeutvalget ble oppnevnt av Sosial- og helsedepartementet.

I denne rapporten ble det konkludert med behov både for mer forskning på alternativ behandling og for kvalitetssikring av forskningen. Som en konsekvens av dette ble NAFKAM, etablert etter initiativ fra Norges Forskningsråd.

I dag ansees Norge som et foregangsland innen forskning på alternativ behandling.

Relaterte saker:
Dette vet vi om bruk av komplementær behandling i Norge


WHO: Komplementær og alternativ behandling må bli tilgjengelig for alle

Aktuelle behandlere
Søk i behandleroversikten

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHETLIG HELSE
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.