Foto: Shutterstock

Sykefraværet går ned med massasje

Massasje på arbeidsplassen er et populært tilbud, og utøvere ser en reduksjon av sykefravær. Men hva sier bedriftsledere og ansatte? Nå skal effekten tallfestes.

 

Ved hjelp av massasje kan sykdom og plager forebygges i arbeidslivet. Ensidig arbeidsstilling og stress kan forårsake muskelspenninger og smerter hos arbeidstakerne, og nettopp disse plagene utgjør en stor del av sykemeldingene som renner inn i nav-systemet. Dette får stadig flere arbeidsgivere øynene opp for, og velger å tilby massasje til de ansatte.

Dette er en enkel måte å forebygge sykdom og sykemeldinger, men kunne enda flere fått denne helsehjelpen? Massasje er et lavterskeltilbud og et godt alternativ til sykemelding.

--- Annonse ---
Hvor sunn er din bakterieflora?


> Hva er massasje

> Finn din massør på BEHANDLERLISTEN

– Myndighetenes fokus på forebygging fremfor reparasjon er overraskende liten, og samfunnsøkonomisk vil det lønne seg å legge til rette for helsefremmende tjenester, slik som massasjeterapi. Ved å tilby sine ansatte regelmessig bedriftsmassasje som forebyggende behandling, opplever våre massører at sykefravær som følge av stress samt muskel- og skjelettlidelsene i bedriften reduseres, skriver Norges Massasjeforbund i en pressemelding.


Les også:
Sykdom kan forebygges med komplementær og alternativ behandling

Nå utfører forbundet en nasjonal spørreundersøkelse blant bedrifter og ansatte som benytter seg av bedriftsmassasje. Svarene er viktige i videre arbeid innenfor forebygging av muskel- og leddplager og for den generelle folkehelsen, i følge styreleder Vivi Ann Waggestad.

 

Besvare undrsøkelsen
Spørreundersøkelsen kan besvares både av ledelsen, HR og den enkelte ansatte. Norges Massasjeforbund håper mange tar seg tid til å besvare denne korte spørreundersøkelsen om bedriftsmassasje og setter stor pris på deltakelse Undersøkelsen tar ca. 5 minutter. (Kan besvares til 31. mars 2024).
Lenke til undersøkelsen


Finn din behandler på BEHANDLERLISTEN

KURS OG UTDANNING. Massasje og massasjeterapi

Profilside på Behandler.no

Relatert på Behandler.no:


Sykdom kan forebygges med komplementær og alternativ behandling
Køene til helsehjelp er lange og mange pasienter blir nedprioritert. Samtidig finnes det behandling som kan bremse utvikling av sykdom og plager på et tidlig stadium.

Investering i helhetlig helse er på stigende kurs
Økonomiske utfordringer til tross, Helsepolitisk barometer 2023 viser at nordmenn tar vare på egen helse og ser verdien i å finne fram til et godt alternativ.

Bedre folkehelse med bredde i behandlingstilbudet
Halvparten av befolkningen i Europa bruker nå behandling utenom, eller i tillegg til konvensjonell medisin, i følge en rapport fra 2020. Dette må tas hensyn til i et helsetilbud som skal tilfredsstille folkets behov og pasientmakt.

Alternativ behandling gir økonomisk gevinst
Utgifter til helse utgjør en stor del av det norske statsbudsjettet. Flere rapporter viser at det er store summer å spare for samfunnet ved å legge til rette for komplementær og alternativ behandling.

Berlevåg blant landets friskeste – stor bruk av alternativ behandling
Den største årsaken til sykefravær i Norge er muskel- og skjelettlidelser. Én kommune som skiller seg ut, med lave tall for legemeldt sykefravær.

 

Aktuelle behandlere
Aktivitetskalender
Flere artikler
Aktuelle behandlere
Søk i hele behandlerlisten

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHETLIG HELSE
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.