Ingefærshot med honning – smakfull medisin

Ta den som en næringsrik og styrkende drikk, eller bruk den som medisin ved forkjølelse. Her får du oppskrift for 14 dagers bruk.

Kombinasjonen honning, ingefær og sitron er en varmende og sunn oppkvikker, rik på vitaminer. En shot hver morgen kan styrke helsa og forebygge sykdom.

Honning blir brukt både som søtningsmiddel og som medisin. Til husbruk er honning brukt ved forkjølelse, sår hals, feber, søvnløshet og tannkjøttbetennelse. Som utvortes middel kan honningen ha en desinfiserende virkning, og har vært brukt som sårsalve. Utover det sies honning å ha en positiv effekt på nervesystem, hjerte, fordøyelsessystem og nyrer.

--- Annonse ---
Hvor sunn er din bakterieflora?

Ingefær er et av verdens mest brukte krydder, og rotstokkene brukes ferske eller tørkede som mat og medisin. Den er blant annet kjent for å virke slimløsende, luftveisrensende, hostedempende, febersenkende, avslappende, betennelseshemmende og virushemmende. Fersk ingefær anses som best for luftveisproblemer, og tørket ingefær for fordøyelsesproblemer.

Sitron er full av vitamin C, om styrker immunforsvaret og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Den har også et høyt innhold av kostfiber som er bra for fordøyelsen. Sitron er også kjent for å forebygge problemer med hud, øyne, tannkjøtt og slimhinner.

Siv`s ingefærshot med honning
300 g fersk ingefær
3 sitroner
1 dl honning
1 liter vann

Fremgangsmåte

  • Skrell ingefær og riv grovt. Fyll opp en kjele med revet ingefær og 1 liter vann. Kok opp og la det trekke i 20 minutter.

  • La det avkjøle. Fyll på sitronsaft og honning. La dette trekke i 5 timer.

  • Sil og fyll på glass flasker.

    Oppbevares i kjøleskap i ca 14 dager. Daglig dose ingefærshot styrker immunforsvaret. En perfekt gave!


Oppskriften kommer fra boken «Om bier og honning» av Siv Henningstad

Siv Henningstad, Behandlerlisten
Bachelor i ernæring, sertifisert birøkter, forfatter og foreleser innen helse, livsstil og mattradisjoner.

Siv Henningstad har bachelor i ernæring, er sertifisert birøkter, forfatter og foreleser innen helse, livsstil og mattradisjoner. Foto: privat
Annonse behandlerlisten
Annonse
Aktuelle behandlere
Aktivitetskalender
Flere artikler
Aktuelle behandlere
Søk i hele behandlerlisten

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHETLIG HELSE
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.