Medikamentfri lindring i pollensesongen

Om ikke lenge er det vår og full blomstring. Med det følger uker med allergiplager for mange. Se hvordan du kan forebygge og lindre allergiplager.

Det er den tiden av året igjen. Rundt 20 prosent av den norske befolkningen vil bli plaget med tett nese, rennende øyne, kløe, hodepine, tung pust og tretthet og konsentrasjonsproblemer. Dette går utover både søvn, arbeidskapasitet og livskvalitet.

Ved allergi får immunsystemet en overreaksjon når det utsettes for et utløsende antigen og blir til skade for organismen. Allergien kan ha ulike årsaker. Dersom foreldre har pollenallergi øker muligheten for at barna utvikler det. Mange peker på forurensing, miljøgifter og tilsetningsstoffer som en grunn.

--- Annonse ---
Hvor sunn er din bakterieflora?

Flere behandlere har rapportert at de ser sammenhenger mellom pollenallergi og problemer med mage, tarm og lunger, ofte kombinert med arvelig disposisjon. Det pekes også på kostholdet vårt, som for mange består av ferdigmat med lite næringsstoffer.

Dersom du er blant dem som reagerer er det mye du nå kan gjøre for å få en fin vår!

Selv de mest skeptiske har innrømmet å bli positivt overrasket når de har sett hvor bra helhetlig behandling og naturmedisin kan virke. Noen ganger ser man seg nødt til å ty til medikamenter fra legemiddelindustrien, men disse kan gi bivirkninger, som ”tretthet, hodepine, munntørrhet magesmerter, kvalme, svimmelhet, hyperaktivitet, kramper, hallusinasjoner”. Medikamentene skal dempe plager, men gjør ingenting med årsaken til problemet.

Heldigvis finnes det flere muligheter, både for å forebygge, behandle og lindre plager og alle har mulighet til å forsøke – ved å oppsøke helsehjelp eller iverksette hverdagstiltak.

Det er mange eksempler på personer som har vært plaget i årevis, som forteller at de, ikke har merket noe til allergien i det hele tatt etter å ha forsøkt komplementær og alternativ behandling. Det er ikke alle som blir blitt kvitt allergien, men de kan oppnå færre symptomer, mildere symptomer, kortere allergisesong, økt energi, bedre livskvalitet.

Les om ulike muligheter behandlinger på Behandler.no
Beskrivelse av metoden, Historikk, Hvilke problemer hjelpes, Hva skjer hos behandler, Antall behandlinger, Bivirkninger, Forsiktighetsregler, Forskning, Lover og regler, Utdanning:

Akupunktur
Akupunktur styrker kroppens immunsystem og regulerer ubalanser i systemet. Verdens Helseorganisasjon vurderte forskningen på området allerede i 1996 og konkluderte med at akupunktur kan ha bedre effekt enn legemiddelet antihistamin.
HVA ER AKUPUNKTUR – FINN BEHANDLER


Biopati

Behandlingen består av ulike analyse- og diagnoseverktøy og behandlingsformer, for eksempel naturmedisin. Målet er å sette i gang organismens selvhelbredende krefter.
HVA ER BIOPATI – FINN BEHANDLER


Homeopati

Mange homeopater har god erfaring med å behandle pollenallergi. Homeopaten finner et middel som samsvarer med pasientens egne symptomer. Det mest effektive er å starte forebyggingen 4-6 uker før sesongen starter. Likevel kan allergi også behandles akutt med godt resultat.
HVA ER HOMEOPATI – FINN BEHANDLER


Massasje

Massasje er manipulasjon av kroppens mykvev, muskler og bindevev, som brukes både i behandling og for velvære. Det finnes mer enn 80 forskjellige former for massasje.
HVA ER MASSASJE – FINN BEHANDLER


Soneterapi

Ved fotsoneterapi/soneterapi stimuleres kroppens organer ved å trykke på bestemte punkter på føttene. Mange har fått det bedre under pollensesongen etter å ha fått behandling med soneterapi.
HVA ER SONETERAPI – FINN BEHANDLER


Refleksologi

Metoden er en gammel behandlingsform som tar utgangspunkt i at kroppen har et nettverk av sonesystemer. Behandlingen består hovedsakelig av punktmassasje.
HVA ER REFLEKSOLOGI – FINN BEHANDLER

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ernæringsterapi, Kostholdsveiledning
Feil kosthold kan være en årsak til at allergi har brutt ut. Det kan oppstå en uheldig *kryssreaksjon eller man tåler ikke enkelte matvarer, uten selv å være klar over det.
HVA ER ERNÆRINGSTERAPI, KOSTHOLDSVEILEDNING – FINN BEHANDLER


Healing

En behandling med healing kan virke lindrende, men man kan ikke regene med helbredelse av allergien. Mange har erfart bedring av pollenplager ved å motta healing.
HVA ER HEALING – FINN BEHANDLER


Urtemedisin, Naturmedisin

Brennesle sies og kunne dempe symptomer på pollenallergi og høysnue. Det samme gjør kamille, timian og bukkehornsfrø. Ta kontakt med en urtemedisiner, biopat, naturopat eller ernæringsterapeut for veiledning og hjelp.
HVA ER URTEMEDISIN – FINN BEHANDLER


Vitamin og mineralterapi

Bruken av vitaminer, mineraler og andre kosttilskudd er også kalt ortomolekylær medisin. Behandling skal sørge for at kroppen er i ernæringsmessig balanse.
HVA ER VITAMIN- OG MINERALTERAPI – FINN BEHANDLER


Finn ønsket behandler, terapeut, coach  på Behandler.no
Merk: Utøver av komplementær og alternativ behandling har ikke lov til å behandle allergi, men de kan behandle plager og problemene som følger med tilstanden > «SØK PLAGER OG PROBLEMER»: «Luftveisproblemer».

*Kryssreaksjon
Mange pollenallergikere vil oppleve ubehag når de spiser frukt og grønnsaker. Årsaken er at de allergifremkallende stoffene i pollen ligner på proteiner i maten. Det oppstår såkalte kryssreaksjoner. Enkelte urter kan også gi kryssreaksjoner. Persille, basilikum, oregano, Koriander kan gi kryssreaksjon ved burotallergi.

Matvarer som kryssreagerer med pollen:

Bjørk
Nøtter: Hasselnøtter, mandler, valnøtter, paranøtter, peanøtter, cashewnøtter, kokosnøtter (OBS! Nøtter i sjokolade!).
Frukt: Epler (spesielt grønne), pærer, kiwi, plomme, fersken, kirsebær, nektarin.
Grønnsaker: Rå gulrot, poteter, tomat og selleri

Gress
Frukt: appelsin, melon.
Grønnsaker: bønner, kikerter, erter, linser

Burot
Frukt: melon, banan.
Grønnsaker: knollselleri, selleri, pastinakk, gulrot.
Krydderurter: persille, purreløk

FLERE TIPS til deg som er plaget med pollenallergi:

 • Vask eller skyll håret oftere, fordi pollen fester seg til håret.
 • Hold stressnivået lavt, stress kan være en ekstra belastning som forverrer situasjonen.
 • Ta vare på kroppen ved å gjøre pusteøvelser, yoga, meditasjon, tai chi, qigong og annen trening.
 • Drikk vann! Forsøk å øke vanninntaket noe og se om det letter litt på plagene.
 • Få nok søvn og hvile – det er essensielt for kroppen, særlig når immunforsvaret løper løpsk. Hold vinduet lukket om natten.
 • Ta kosttilskudd med vitaminer, mineraler og fettsyrer. Dette styrker kroppen i en periode da den blir utsatt for stor belastning.
 • Endre kostholdet. I pollensesongen er det viktig å styre unna mat man ikke tåler, ellers vil kroppen produsere flere histaminer og tilstanden forverres.
  Allergikere har blitt bra etter å ha kuttet ut gluten og melk fra kostholdet.
 • Skyll øynene morgen og kveld for å unngå at pollen fester seg til slimhinnene.
 • Skyll nesen med saltvann for å unngå hevelser i neseslimhinnen. Apotek og Helsekost har både ferdig blandet saltvann og ”helletuter”.
 • Dra til fjells, hvis du kan. Gi kroppen flest mulig pauser fra å bli eksponert for pollen.

 • Oppsøk en behandler! Akupunktur, homeopati, soneterapi, urtemedisin, ernæringsterapi og healing er blant metodene som har vist god effekt.
Aktuelle behandlere
Aktuelle behandlere
Søk i behandleroversikten

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHETLIG HELSE
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.