Hva er Biopati

Biopati er en behandlingsmetode som består av ulike analyse- og diagnoseverktøy og behandlingsformer. Målet med behandlingen er å sette igang organismens selvhelbredende krefter.

Tekst: Unni Nordbrenden

Foto:Shutterstock. FINN BEHANDLER - Behandler.no

Basert på kunnskap fra både naturmedisin, orientalsk- og vestlig medisin, består biopati av ernæringsterapi, urtemedisin, immunterapi, holistiske analyse- og behandlingsmetoder som inkluderer irisdiagnostikk, øreakupunktur, tungeanalyse, fotsoneterapi og kinesiologi.

Navnet biopati kommer av det greske ordet Bios=liv og Patos=følelse, lidelse, sykdom.

I biopatien ser man på menneskets allmenntilstand som en naturlig konsekvens av ytre og indre påvirkning – samspill med miljøet, forholdet til andre mennesker og livet rundt seg, til seg selv og til selve tilværelsen.

Dette kan omfatte mors tilstand under graviditet og medfødte forgiftninger, psykososialt stress, kjemiske faktorer som mangel på vitaminer, mineraler, umettede fettsyrer, proteiner enzymer mm, konstitusjonelle faktorer som nedarvede gener. Om nan får tilstrekkelig søvn, sol, frisk luft, mosjon er vesentlig. Videre ser man på påvirkning fra miljøgifter, tilsetningsstoffer i mat, skadelig stråling fra vannårer og elektrisitet mv.

Den indre balanse kalles homøostase og er en forutsetning for sunnhet. Sykdom sees på som et biprodukt av en omfattende degenerasjonsprosess, og denne degenerasjonen er en naturlig konsekvens av vår samlede livssituajon. Virkelig helbredelse krever derfor en gjenoppbygging av organismen som helhet. Helbredelse krever reelle forandringer i et menneskes liv, psykisk, ernæringsmessig og fysisk.

Les om:
Ernæringsterapi/kostholdsveiledning, Urtemedisin/Fytoterapi, Øreakupunktur, Fotsoneterapi/Soneterapi, Kinesiologi

Det biopatiske system ble grunnlagt i 1980 av den danske behandler og forfatter Kurt Nielsen.

Den første biopatskolen ble etablert i København i 1981.

Biopati kalles også Biologisk medisin.

Biopati brukes blant annet ved ved:
– Ubalanse
– Tretthet
– Smerter i kroppen
– Ledd og muskelsmerter
– Problemer med rygg og nakke
– Revmatiske plager
– Hodepine
– Mat-intoleranse
– Fordøyelsesbesvær
– Kvinneplager
– Stryking av immunsystemet
– Psykiske plager
– Stress og anspenthet
– Nedstemthet
– Tretthet og slapphet
– Manglende energi og utbrenthet

Målet med behandlingen er å sette igang organismens selvhelbredende krefter, og igjen oppnå homeostase, som er en forutsetning for reell sunnhet og god helse.

Biopatisk analyse og behandling består av et omfattende intervju og måling av energi og preparatbehov med et bioelektronisk måleapparat, en biotron. Målingen foretas på div. punkter på hender og føtter. Andre analyseverktøy kan være irisanalyse, mørkefeltsmikroskopi, kinesologi, og hårmineralanalyse.

Resultatet av analysen leder frem til et behandlingsprogram bestående av:

– Kostterapi, en diett tilpasset klientens behov.

– Vitamin- og mineralterapi, tilpassede mengder av de enkelte stoffer som påvirker den biokjemiske balanse.

– Regulasjonsterapi, utrensing av gift- og avfallsstoffer samt regulasjon av organfunksjoner bl.a. ved hjelp av urter.

– Symbioseterapi og immunterapi, forøkelse av immunkapasiteten, slik at kroppen blir i stand til å bekjempe infeksjoner, betennelser og forgiftninger, samt gjenoppbygging av den naturlige hud- og slimhinneflora, f.eks. tarmfloraen. Her anvendes fortrinnsvis fortynnende preparater av mikroorganismer samt tilskudd av levende bakterier f.eks. melkesyrebakterier. Dessuten anvendes urter med innvirkning på dysbioser og til generell påvirkning av immunforsvaret.

Hvor mange behandlinger man behøver avhenger av hva slags plager og problemer som behandles, vor lenge man har hatt lidelsen og hvor omfattende tilstanden eller plagen er.

Etter endt bahandlingstid skal man kunne gå tilbake til vanlig sunn kost uten andre tilskudd enn de som eventuelt skal vedlikeholde balansen.

Behandlingsforløp kan avtales med behandler.

Det er ingen kjente bivirkninger ved metoden.
Enkelte kan få allergisk reaksjon av urter.

Urter og kosttilskudd som brukes i behandlingen kan påvirke evt. bruk av legemidler.

– Oppsøk kvalifisert behandler.
– Ta kontakt med din behandler ved behov etter en konsultasjon.
– Ta kontakt med lege ved vedvarende plager.

Erfaring og studier tilsier at metoden kan være til hjelp. Imidlertid finnes det foreløpig ikke dokumentasjon som bekrefter effekt.

– Lov om alternativ behandling er gjeldende:
Lov om alternativ behandling ved sykdom

– Offentlig helsepersonell som utøver behandling, er underlagt
Lov om Helsepersonell mv. (Helsepersonelloven)

Biopat er ikke en beskyttet tittel. Forøvrig er det organisasjoner/forbund nasjonalt og internasjonalt som utøvere kan være medlem av. Disse kan ha egne lover og regler vedrørende klient- pasientbehandling og etikk.

Behandlere som ikke er autorisert helsepersonell kan være registrert i Brønnøysundregistrene som alternativ behandler og oppfyller visse kriterier, som fagkrav og VEKS-fag (Vitenskap, Etikk, Kommunikasjon og Samfunnslære), samt forsikring.

På behandleren sin profilside, kommer det frem om den enkelte står registrert i offenlige registre, samt annen relevant bakgrunnsinformasjon.
> Søk her: behandler.no

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Behandleroversikten behandler.no brukes for å finne fram til kvalifisert behandler og veileder. Her står alle utøvere oppført med egen informasjonside om sin bakgrunn og annen aktuell informasjon. Finn behandler på behandler.no

Aktuelle behandlere

Søk i hele behandleroversikten

Busy woman working with her laptop

Få nyhetsbrev

Følg med på siste nytt…Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.