Syke barn får hjelp med akupressur

Erfaring og flere studier viser at både akupunktur og akupressur har effekt ved kvalme. En studie på barn ved Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo bekrefter dette.


Ferske tall viser at halvparten av landets sykehus har tilbud om alternativ behandling innen ulike metoder. Og minst ett sykehus har erfart så positive resutater at de mener at det ikke er nødvendig å vente på mer forskning rundt kvalme og akupunktur, men har innført rutine. En ny studie på barn ved Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo bekrefter virkning.

Stor bruk av komplementær behandling på norske sykehus

Ingen grunn til å nøle
Men ved st. Olavs Hospital i Trondheim får alle kreftpasienter på avdeling for blodsykdommer tilbud om akupunktur eller akupressur og sånn har et vært I ca tretten år. Behandlingen gis for å lindre plager som oppstår ved cellegiftbehandling av pasienter med leukemi.

De aller fleste pasientene velger å ta imot tilbudet, fortalte professor Anders Waage, overlege ved Avdeling for blodsykdommer ved St. Olavs Hospital i Trondheim, til alternativ.no allerede i 2008.

--- Annonse ---
Hvor sunn er din bakterieflora?

I tillegg til å lindre kvalme forteller pasientene om positive bivirkninger av behandlingen, som bedre søvn og at de slapper bedre av etter behandling.

(Artikkelen fortsetter under annonsen)

Barn deltok I studie
En ny norsk studie I regi av NAFKAM, Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin, bekrefter at akupunktur og akupressur er gunstig ved kvalme. Ved Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo fikk 154 barn akupunktur og akupressur etter operasjon.

Resultatene av undersøkelsen viste at akupunktur reduserte forekomsten av oppkast hos barna etter operasjon. Mens 66 prosent av barna i kontrollgruppen kastet opp etter operasjonen, var det 47 prosent av barna som hadde fått akupunktur som fikk dette problemet.


Godt dokumentert
– Akupunktur under og akupressur etter operasjon virker forebyggende mot postoperativt oppkast hos barn og bør vurderes hos alle kirurgiske pasienter, foreslår Tidsskrift for den norske Legeforening (Nr. 4 – 18. februar 2011).

Ved en gjennomgang av 11 undersøkelser på alternativ behandling og bivirkninger ved cellegift gjort av en gruppe forskere – Cochrane samarbeidet, ble det konkludert med at akupunktur og akupressur kan ha effekt på kvalme.

 

 

Relaterte saker på Behandler.no

40.000 barn får alternativ helsehjelp

Dialog om komplementær behandling gir helsegevinst

Stor bruk av komplementær behandling på norske sykehus

 

Aktuelle behandlere
Aktuelle behandlere
Søk i behandleroversikten

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHETLIG HELSE
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.