Foto Bjørn Rines

Frem fra glemselen – homeopati anno 1975

Midt på sytti-tallet var det ni homeopater i Norge. En av dem var Bjørn Olav Røssberg, som hadde lange arbeidsdager og ett års venteliste for pasienter.

I et intervju med Norsk Ukeblad i 1975 beskriver Bjørn Olav Røssberg (+2002) sitt virke som homeopat. Han snakker også om homeopatiske medisiner, iris-diagnostikk og om hvorfor han valgte dette yrket.

Røssberg forteller blant annet at han hadde et nært og fint samarbeid med mange leger:

--- Annonse ---
Hvor sunn er din bakterieflora?

«Vi samarbeider og utveksler daglig pasienter og vi har faste tirsdagsmøter der vi diskuterer pasientenes tilfeller. På disse møtene er også fysioterapeuter, akupunktører og kiropraktorer tilstede. Det er verdifulle møter som vi alle får meget ut av og som i høyeste grad gagner pasientene

Selv hadde Røssberg sin homeopat utdannelse fra England og praktiserte i Norge fra 1970 og fram til han gikk bort i 2002.

Det var stor interesse for homeopatiyrket og i 1975 ble Norsk Akademi for Naturmedisin grunnlagt av Bjørn Olav Røssberg og lege Jens Lunden. Det første kullet med 42 homeopater ble uteksaminert i juni 1979.

I år 2000 tok Arve Haugan og Andreas N. Bjørndal, som begge har bakgrunn innen homeopati og akupunktur, over skolen. Idag tilbyr NAN et femårig studie, med muligheten til å bygge på til Mastergrad og PhD gjennom samarbeid med Uclan University (University of Central Lancashire) i Storbritannia.

Her er artikkelen som ble publisert i Norsk Ukeblad nr. 50, 1975:

«Du kan ikke lyve for homeopaten» ble publisert i Norsk Ukeblad nr. 50, 1975, utgiver Ernst G. Mortensen Forlag, skrevet av Sidsel Grieg Riisnes, foto Bjørn Rines.
Innhold er gjengitt med tillatelse fra Norsk Ukeblad.

Relaterte linker:

Hva er homeopati

Ønsker du kontakt med en homeopat?
FINN HOMEOPAT PÅ behandlerlisten – Behandler.no

KURS OG UTDANNING A-Å

Aktuelle behandlere
Aktuelle behandlere
Søk i behandleroversikten

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHETLIG HELSE
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.