Blomstermedisin - kontakt med naturens levende intelligens

Lege og forsker Audun Myskja har benyttet blomstermedisin i sin legepraksis i en årrekke. – Dr. Bachs blomsteressenser kan hjelpe oss å forstå naturens språk og slik lære lovene for helbredelse av kropp og sinn.

– Blomstermedisin representerer et terapeutisk prinsipp, så revolusjonerende i sin enkelhet at det er vanskelig å fatte for vårt intellekt, sier lege, forsker og forfatter Audun Myskja til Behandler.no

Årsaken til den raske veksten i interessen for blomsteressenser og utbredelsen av dem ligger i at man opplever at essensene virker. I alle samfunnslag over hele verden sprer bruk av blomstermedisinen seg.

--- Annonse ---
Hvor sunn er din bakterieflora?

Skepsis i legestanden
Allikevel er det liten forståelse for bruk av blomstermedisin i medisinske kretser i Norge. Audun Myskja har opplevd forsøk på latterliggjøring og useriøse studier for å motbevise virkning.

– Dette viser at det er en vei å gå for å finne forskningsmetoder, sier Myskja, som i dag er involvert i to store studier på blomstermedisin.

Myskja er sertifisert som nevrologisk musikkterapeut og opplever at det er vanskeligere å få gehør for blomstermedisin enn for musikkterapi.


Les mer:
Hva er blomstermedisin


– Allikevel er det blomstermedisin jeg mest konsekvent har hatt effekt av, opplyser han.

Dr. Edward Bach
Bachs blomstermedisin ble utviklet av den engelske legen dr. Edward Bach (1886-1936) som tok utgangspunkt i forskjellige mennesketypers psyke. Han mente at sykdommer oppsto når et menneske var i psykisk ubalanse. Fikk man gjenopprettet den psykiske balansen, hindret det fysiske sykdommer å få fotfeste. Hans medisinske system virker derfor først og fremst på psyken.

Blomsteressenser har vært kjent og brukt i en rekke kulturer langt tilbake i tid. De første kjente beskrivelser kommer fra Paracelsus (1493-1541). Han samlet dugg fra blomster til behandling av pasientenes følelsesmessige ubalanser.

(Fortsetter under bildet).

I sin legepraksis bruker Audun Myskja blomstermedisin. Blomstermedsiin inngår også i enhetsterapi utdanning, som han tilbyr. Foto: privat

Fagkongress
I 2006 ble det arrangert en internasjonal fagkongress om Dr. Bachs blomstermedisin. Flere hundre deltagere fra 32 land deltok på kongressen som fant sted i Cromer på Østkysten av England. Kongressen understreket bredden og utbredelsen som nå finnes på verdensbasis.


Audun Myskja var deltager og foreleser på kongressen, og kan rapportere at det gjøres en rekke forskningsprosjekter på blomstermedisin verden over. Disse illustrerer bruken av blomsteressenser som støttebehandling i psykologiske terapier for angst og depresjon.


Blomstermedisin i helsevesenet
Den største framveksten for blomstermedisinen har vært i latin-Amerika, der blomsteressenser brukes fritt i helsevesenet i en rekke land. På Cuba er blomstermedisin integrert i helsevesenet og flere enn tusen leger og sykepleiere har fagutdanning i blomstermedisin og bruker det i alt fra akuttmedisin til psykiatri.

På mange sykehus i Brasil, Chile og Argentina brukes blomstermedisin ved intensivadelinger for å understøtte virkning av annen behandling.


Eget fagtidsskrift
Et annet uttrykk for den faglige interessen omkring blomstermedisin er det første fag-tidsskriftet for blomstermedisin, Calyx. Bak tidsskriftet står Richard Katz og Patricia Kaminski i Flower Essence Society, som over en periode på tretti år har jobbet for kvalitet og forskning innenfor faget.


Ny forskning i Norge
I Norge har Myskja jobbet med integrering av blomstermedisinens grunnfilosofi i helsevesenet via prosjekter med demens og Parkinsons sykdom. Det er også i de senere år dannet en faggruppe i blomstermedisinmiljøet som arbeider for å gjennomføre en større studie innfor ungdomspsykiatri og en studie innen ME.

– Dr. Bachs blomsteressenser er en påminnelse om vår kontakt med naturens levende intelligens. I en tid der vi har fjernet oss fra naturen og økosystemet er truet kan blomsteressenser vise vei tilbake til en kommunikasjon som omfatter alt levende, sier Audun Myskja.


Referanse:
Audun Myskja, Blomstermedisin til vekst og helbredelse, (Ny utgave 2007, Forlag Noras Ark)

 

Aktuelle linker:

Kurs og utdanning:

Audun Myskja tilbyr utdanning i Enhetsterapi, hvor Blomstermedisin inngår.
> Utdanning i enhetsterapi

> Kurs og utdanning A-Å

Hva er BLOMSTERMEDISIN


Ønsker du kontakt med behandler/terapeut som bruker blomstermedisin?
>
Utøvere som arbeider med blomstermedisin

 

Relaterte saker:

Audun Myskja blir doktor i musikkterapi (2012)

Hva er Aromaterapi

Hva er Urtemedisin

> Her finner du flere artikler om NATURMEDISIN

Aktuelle behandlere
Aktivitetskalender
Flere artikler
Aktuelle behandlere
Søk i hele behandlerlisten

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHETLIG HELSE
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.