Mindfulness – oppdag verden og hverandre på nytt

Helsecoach Kari Dahl Gullikstad hjelper sine klienter ved å bruke mindfulness. Her forteller hun hvordan livet kan forandres med enkle teknikker.

– Hva er mindfulness, får jeg ofte spørsmål om. Så begynner jeg å forklare. Om å trene kroppen på å være i avspent tilstand, slik at vi kan bli i stand til å bedre være tilstede for oss selv og hverandre. Være observerende og lyttende, uten å dømme. Ha et ”beginners mind”. Hva som skjer da. Det handler om å oppdage verden og hverandre på nytt, hver dag.


Fører til fysiologiske endringer

– Alle som kommer til meg har mye tankekaos. De har mye fokus på forventninger, hvordan de ønsker at situasjoner og relasjoner skal være. De har fokus på hva som skal skje og hva som har skjedd. Ved å trene på å ha kontakt med pusten, oppleves tankene som mindre fremtredende. Da blir det lettere å ha kontakt med det som er, her og nå, kjenne etter hva som skjer i kroppen. Etter 8 uker med 10 minutters mindfulness meditasjon kan vi måle endringer på de genene som har med alder, betennelse og stress. I tillegg kan vi se endringer i synapsene mellom hjernecellene i pannelappen som har med konsentrasjon å gjøre. Dette er nyere forskning, men vi kan jo bare se på Østens buddhister, hvor konsentrert de er, og ”uten alder”.

--- Annonse ---
Hvor sunn er din bakterieflora?


Traff en ”ny” mann

Jeg har fulgt en del klienter over tid, og det er helt magisk hvordan dette treffer enkelte og virkelig gjør store forskjeller, på veldig kort tid. Jeg har en klient som hadde gjort det slutt med kjæresten hun hadde hatt i 4 år, fordi de hadde gått lei hverandre. Etter å ha gått til meg fem ganger fortalte hun at hun hadde møtt en ”ny” mann – mannen hun hadde gjort det slutt med rett før hun begynte hos meg. Hun gledet seg til å bli kjent med han.

(Artikkelen fortsetter under annonsen).

Bonusbarn
En annen klient hadde problemer med relasjonen til sin nye manns barn. Hun følte at de bare var i veien og hadde begynt å grue seg til annenhver helg hvor hun måtte være sammen med dem. Dette tæret på forholdet til den nye mannen. Da vi jobbet med mindfulness teknikker – både fysisk og psykisk – kom endringene. Det er ikke lett med påtvungne relasjoner, men når vi prøver å se hverandre helt på nytt og samtidig har ro i kroppen til å være lyttende og åpen, skjer det ting i relasjonen.


Lukte våren

”For først gang i mitt 40 årige liv kan jeg lukte våren” sa en klient til meg forleden. Hun hadde stresset hele livet og pga sykdom måtte ta seg en ufrivillig pause. Ved å få ro i kroppen, og ved at hun grep muligheten til å starte å se på verden på nytt, oppdager hun at årstidene er i endring. Ikke bare med en sans, men med flere.

Kari Dahl Gullikstad er Helsecaoch ved Apexklinikken. Hun jobber med stresshåndtering og bruker mindfulness teknikker.
 Kontakt Kari


Relatert:

Hva er Mindfulness

Hvordan overvinne sosial angst

Temaside: Mental trening og coaching

Kurs og utdanning A-Å

Aktuelle behandlere
Aktuelle behandlere
Søk i behandleroversikten

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHETLIG HELSE
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.