Åpner for behandling, terapi og coaching fra 20. april

Snart kan du igjen møte din behandler. Etter en periode med stengte dører har Regjeringen vedtatt at samfunnet gradvis og kontrollert åpnes fra 20. april 2020.

Statsminister Erna Solberg informerte den 7. april 2020 om om endrede korona-tiltak på en pressekonferanse.

  • Fra 20. april vil én-til-én helsetjenester som psykologer, optikere og fysioterapeuter kunne gjenoppta en større del av virksomheten sin.
  • Senest fra 27. april vil vi åpne for én-til-én tjenester som frisør, massasje og hudpleie basert på disse standardene som skal utarbeides.

(Artikkel fortsetter under annonsen)

--- Annonse ---
Hvor sunn er din bakterieflora?

> Bestille time hos behandler

Alle skal få tid til å sette seg inn i standardene, forberede seg godt og sørge for at de har nødvendig smittevernutstyr for å gjøre sin jobb.

– Fra 20. april vil vi også åpne for at folk kan overnatte på hytten sin. Oppfordringen om å begrense unødvendige fritidsreiser gjelder fremdeles. Vi må fortsatt begrense bevegelsesmønstrene våre og holde smitten nede, ifølge Statsministeren.

Vidre informer hun:
«Jeg har nå gått gjennom de tiltakene vi vil lette på i denne omgang. Andre ting vil ikke bli endret. Større idretts– og kulturarrangement vil ikke kunne gjennomføres før 15. juni.

Innen 1. mai vil vi komme tilbake med en ny vurdering for resten av sommeren når det gjelder store idretts- og kulturbegivenheter. Det handler om forutsigbarhet for arrangørene og at vi må se hvordan smitteverntiltakene våre fungerer.

Når vi nå åpner litt opp, må jeg understreke så sterkt jeg kan at dette ikke betyr at vi kan bli mer uforsiktige på andre områder.

Alle andre tiltak og råd gjelder derfor fremdeles, både knyttet til grupper, forsamlinger og uteliv.

  • De som kan jobbe på hjemmekontor, må fortsatt gjøre det.
  • Vi må fortsatt være gode på å holde avstand.
  • Vi må fortsatt vaske hendene like ofte og hoste i albukroken og ta alle hygiene- og smitteverntiltakene på alvor.
  • Alle som opplever symptomer skal holde seg hjemme.
  • Reglene om karantene og isolasjon må respekteres like strengt som før.

Hvis vi blir mer uforsiktige i hverdagen, kan spredningen av viruset komme ut av kontroll. I så fall må vi igjen stramme inn tiltakene.

Vi nordmenn er kjent for vår evne til å ta et skippertak. Men når det gjelder smittevern, nytter det ikke med skippertak. Her må vi vise utholdenhet i det lange løp.

Sammen har vi nådd målet om å slå ned viruset. Sammen skal vi kontrollere det i tiden som kommer. Og da kan vi også sammen ta hverdagen tilbake».

 

Videokonsultasjon
I forbindelse med stenging av klinikker og behandlingssentere 12. mars som et tiltak mot korona epedemien, har det vært en økning av søk etter videokonsultasjoner på på Behandler.no

Dette er en løsning som i mange tilfeller kan komplettere konsultasjoner. Blant behandlere, helsearbeidere og terapeuter er det generelt en tendens til økt bruk av videokontultasjon. Helsedirektoratet og direktoratet for e-helse jobber for et enklere helse-Norge, der videokonsultasjon foreslås som et verktøry i pasientkontakt og behandling.

> Er du behandler?
Få tips til hvordan komme i gang med videokonsultasjon, trygt og enkelt, HER

 

Aktuelle behandlere
Aktuelle behandlere
Søk i behandleroversikten

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHETLIG HELSE
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.