Hva er ECIWO

ECIWO behandling er basert på terorien om ECIWO biologi og er knyttet opp mot flere behandlingsmetoder. Tanken bak er at hver eneste celle i kroppen inneholder informasjon om hele organismen.

Tekst: Unni Nordbrenden

Foto:Shutterstock. FINN BEHANDLER - Behandler.no

ECIWO er en forkortelse for Embryo Containing Information of the Whole Organism, og innebærer at hver eneste celle i kroppen inneholder informasjon om hele organismen. Dette forholdet gjør seg også gjeldende på høyere nivåer av organisk struktur, både hos dyr, planter og mennesker. ECIWO omtales også som mikrosystemer.

ECIWO er knyttet opp mot behandlingsmetoder som soneterapirefleksologi, øreakupunktur og lignende metoder (neseakupunktur, ankelakupunktur, skalleakupunktur mv.).
Disse metodene har fått et nytt teoretisk grunnlag gjennom ECIWO-biologien og klassifiseres som bioholografiske metoder.

Det var den kinesiske professoren Yingqing Zhang som gjennom forskning kom frem til forholdet mellom kroppens celler og organsimen som helhet, og i 1973 ga han ut en bok om dette. Zhang var professor i biologi, og han fikk både forskere og leger innen medisin, agronomi, biologi og akupunktur til å arbeide ut ifra hans teori.

I senere tid ble det funnet gamle skrifter i Tibet som omtalte den samme behandlingsformen, noe som gjorde Zhangs arbeid og forskning til en gjenoppdagelse.
Enkelte hevder også at de gamle skriftene beviser at ECIWO er den opprinnelige akupunkturen, og at alle andre grener av akupunktur har sitt utspring fra dette.

ECIWO har blitt brukt ved en rekke plager, skader og sykdomstilstander som blant annet:

– Hjernerystelse
– Migrene
– Søvnløshet
– Anoreksi
– Tannverk
– Diabetes
– Hjerte- og karsykdommer
– Lungekreft, leverkreft
– Reumatisme
– Sterilitet
– Idrettsskader
– Magekramper, magesmerter, orstoppelse, kronisk diaré
– Angst, nevroser
– Hepatitt
– Dysenteri
– Rennende nese
– Hemoroider
– Svimmelhet
– Forstuelser
– Reisesyke
– Tonsillitt (betennelse i mandlene)
– Faryngitt (betennelse i svelget)
– Sløvhet/døsighet
– Vevsskader mv.

ECIWO-biologi og er knyttet opp mot behandlingsformer som soneterapi/fotsoneterapi, refleksologi, øreakupunktur og lignende metoder.

Behandling utøves ved berøring, punktmassasje eller nåler.

Mange klienter kan merke en virkning eller forandring allerede etter en behandling. Hvor mange behandlinger man behøver avhenger av hvor omfattende tilstanden eller plagen er, hvor lenge tilstanden eller plagen har eksistert.

Behandlingsforløp kan avtales med behandler.

Behandlingen kan være noe smertefull, men vil likevel i de fleste tilfeller oppleves av pasienten som en «lettelse». Reaksjoner etter behandlingen oppstår vanligvis behandlingsdagen eller dagen etter og kan medføre en forverring av de symptom som fra før er aktive.

Ellers kan man oppleve generelle symptom som hodepine, tretthet, diare, svetting, utsondring fra slimhinner og økt vannlating. Disse symptomene er forbigående og tolkes som tegn på at kroppens selvhelbredende system er stimulert og at det skjer en avgiftning.

  • Oppsøk kvalifisert behandler.
  • Ta kontakt med din behandler ved behov etter en konsultasjon.
  • Ta kontakt med lege ved vedvarende plager.

ECIWO-biologien sies å kunne gi oss et bedre vitenskapelig grunnlag for alternative behandlingsmetoder som blant annet soneterapi og akupunktur, og skape en økt vitenskapelig forståelse om organsimens evne til selvhelbredelse. ECIWO-biologien hevdes derfor å være et eksempel på hvordan vi med enkle og praktiske metoder kan påvirke kroppens selvhelbredende krefter.

Erfaring og en rekke studier tilsier at metoden kan være til hjelp.

Studer som samlet omfatter mer enn en million pasienter, viser imidlertid gode resultater med ECIWO-behandling.

På ulike kongresser både i Kina og internasjonalt (Singapore 1990, Oslo 1992 og Los Angeles 1996) har det blitt lagt frem store vitenskapelige undersøkelser med dokumentasjon på at metoden har gitt gode resultater ved behandling av en rekke sykdommer.

– Lov om alternativ behandling er gjeldende:
Lov om alternativ behandling ved sykdom

– Offentlig helsepersonell som utøver behandling, er underlagt
Lov om Helsepersonell mv. (Helsepersonelloven)

Eciwobehandler, Soneterapeut, Refelksolog, akupunktør mv. er ikke en beskyttet tittel. Forøvrig er det organisasjoner/forbund nasjonalt og internasjonalt som utøvere kan være medlem av. Disse kan ha egne lover og regler vedrørende klient- pasientbehandling og etikk.

Behandlere som ikke er autorisert helsepersonell kan være registrert i Brønnøysundregistrene som alternativ behandler og oppfyller visse kriterier, som fagkrav og VEKS-fag (Vitenskap, Etikk, Kommunikasjon og Samfunnslære), samt forsikring.

På behandleren sin profilside, kommer det frem om den enkelte står registrert i offenlige registre, samt annen relevant bakgrunnsinformasjon.
> Søk i behandlerlisten her: Behandler.no

Det har forekommet egne kurs for Eciwo.
Eciwo kan inngå i utdanning innen akupunktur, soneterapi, refleksologi mv.

> KURS OG UTDANNING

Behandlerlisten på Behandler.no brukes for å finne fram til ønsket behandler, terapeut, coach.

Her står alle utøvere oppført med egen informasjonside om sin bakgrunn og annen aktuell informasjon.
Finn behandler på Behandler.no

Aktuelle behandlere

Busy woman working with her laptop

Motta nyhetsbrev fra Behandler.no

  • Om behandlingsmetoder
  • Artikler om helhetlig helse
  • Finn behandler

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHETLIG HELSE
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.