Teknikken man bruker i idrettsmassasje avhenger av hvilken idrett som utøves, og tar da spesielt hensyn til hvilke muskler og ledd som er spesielt involvert. Idrettsgrener med ekstreme krav til muskelaktivitet, som for eksempel sykling og skøyter, ansetter ofte faste massører til sine utøvere.
Før en konkurranse brukes idrettsmassasje til å øke sirkulasjonen i kroppen og til å ”tenne” nervesystemet. Under treningen og etter konkurransen har massøren fokus på avspenning for å øke restitusjonen, og for å korte ned behovet for hvile før musklene belastes på nytt. En aktiv idrettsutøver trenger tilstrekkelig med hvile, men har man ikke nok tid til disposisjon er det er viktig at man kompenserer for dette med mer oppvarming, stretching og massasje.
Ved skader på muskulatur oppstår det arrvev, noe man aldri blir kvitt. Arrvev har størst betydning for at en muskel skal klare å opprettholde sin naturlige bevegelse etter en skade. Ved dyreforsøk har man observert at forebyggende massasjebehandlinger kan minimere disse arrdannelsene.