Hva er Facial Harmony

Facial Harmony består av en lett ansiktsmassasje, som skal balansere kroppens energibaner, muskler og hud slik at den fungerer optimalt.

Tekst: Unni Nordbrenden

Foto:Shutterstock. FINN BEHANDLER - Behandler.no
Foto:Shutterstock. FINN BEHANDLER - Behandler.no

Tanken bak den milde ansiktsmassasjen som utføres i Facial Harmony er at kroppens egne helbredende energier stimuleres og en helbredelsesprosess igangsettes, når bestemte punkter i ansiktet masseres.

Selv om behandlingen har en skånsom tilnærming, så kan den ha en dyptgripende virkning. Ansiktsmusklene slapper av og bindevevet styrkes. Den fjærlette massasjen er spesielt utviklet for at man skal kunne jobbe i harmoni med nervesystemet. Det er i hovedsak ansikt, nakke og hode som behandles, ettersom disse områdene holder på mye av kroppens mentale og emosjonelle spenninger.

Tanken bak er at musklene og vevet i ansiktet bærer på alle våre opplevelser og erfaringer i livet. Stress og traumer lagres i musklene og i energisystemet i kroppen, og gjør seg til kjenne i våre ansikter. Gjentatte skuffelser, frustrasjon, frykt, angst, sorg og sinne setter spor i oss og lever videre i musklenes konturer i ansiktet.
Facial harmony er en metode som med sin lette berøring skal løse opp synlige tegn på stress og anspenthet i ansiktet.

Behandlingen blir også kalt «Ansiktsløfting for Sjelen».

Tanmayo Lana Lawson er grunnlegger av Facial Harmony. Hun vokste opp i Skottland og bodde i 20 år i Australia, men er preget av sin opprinnelse, som er dypt forankret i keltisk mystikk.

Tanmayo har skolering innen mange forskjellige fagområder, som for eksempel Kroppbehandling,  Bowenteknikken, Kinesiologi, Enneagram og aspekter av de esoteriske vitenskapene.

I 1993 ble hun Introdusert for arbeidet med «Inner Judge» med John Bradshaw og etter dette fortsatte Tanmayo studere hvordan sinnesmekanismen, med sine mange masker og manifestasjoner, fungerer som den primære kilde til utilfredshet i den menneskelige erfaringen.

Siden 2004 har hun også vært opptatt av Human-Design som arbeidsform, et verkøty for selvutvikling.

Behandlingen har som hovedmål å balansere kroppens energibaner, muskler og hud slik at det fungerer optimalt. Den får også de små musklene i ansiktet til å slappe av og hevelser blir mindre, huden revitaliseres og glattes ut.

Massasjen kan gi en dyp indre ro og gjøre sånn at energien flyter bedre i kroppen. Hudens struktur, hudfarge og sirkulasjon kan forbedres og klienten kan oppleve å få et strålende, sunt utseende. Behandlingen skal være bra ved søvnproblem og stressrelaterte plager.

Selve behandlingen foregår i rolige og avslappende omgivelser, ofte med behagelig musikk i bakgrunnen. Man ligger på ryggen på en behandlingsbenk innpakket i et varmt teppe. Behandler tar først for seg den ene halvdelen av ansiktet, deretter den andre, og med varsomme massasjetrykk introduseres man for en del av den velværen facial harmony gir.

Etter ansiktsmassasjen får man en lett massasje på føttene som skal ”vekke” en, slik at man blir tilstede her og nå. Behandler har et skarpt fokus på fingertuppene sine, ettersom det er det viktigste verktøyet i denne behandlingen. Enkelte utøvere kan sanse med fingertuppene og fanger på den måten opp ubalanser i klientens energisystem. Under behandlingen kan man oppleve å føle seg svevende og lett eller tung, alt etter hva slags tilstand man er i eller hvilket temperament man har.

Facial Harmony kan ofte kombineres med kinesiologi da mange hevder at det gir ekstra gode resultater. Da foretas det blant annet en muskeltest, som skal finne årsaken til spenninger og ubalanser i ansiktet.

For optimale resultater foreslåes syv ukentlige behandlinger.
Utøvere hevder at man ser sunnere ut, får mer energi, puster lettere og føler seg mer i balanse allerede etter den første behandlingen. Etter gjentatte behandlinger kan man også forvente at muskeltonus og ansiktsfasong er noe forandret.

Behandlingsforløp kan avtales med behandler.

Det er ingen kjente bivirkninger ved metoden.

  • Oppsøk kvalifisert behandler.
  • Ta kontakt med din behandler ved behov etter en konsultasjon.
  • Ta kontakt med lege ved vedvarende plager.

Erfaring og studier tilsier at metoden kan være til hjelp.

– Lov om alternativ behandling er gjeldende:
Lov om alternativ behandling ved sykdom

– Offentlig helsepersonell som utøver behandling, er underlagt
Lov om Helsepersonell mv. (Helsepersonelloven)

Massør er ikke en beskyttet tittel. Forøvrig er det organisasjoner/forbund nasjonalt og internasjonalt som utøvere kan være medlem av. Disse kan ha egne lover og regler vedrørende klient- pasientbehandling og etikk.

Behandlere som ikke er autorisert helsepersonell kan være registrert i Brønnøysundregistrene som alternativ behandler og oppfyller visse kriterier, som fagkrav og VEKS-fag (Vitenskap, Etikk, Kommunikasjon og Samfunnslære), samt forsikring.

På behandleren sin profilside, kommer det frem om den enkelte står registrert i offentlige registre, samt annen relevant bakgrunnsinformasjon.
> Søk her: Behandler.no

Det tilbys kurs og workshops innen Facial Harmony flere steder i verden. I Norge kan behandlingsmetoden inngå som en del av Massasje, Massasjeterapi.

> Kurs og utdanning

Behandleroversikten behandler.no brukes for å finne fram til kvalifisert behandler og veileder.

Her står alle utøvere oppført med egen profilside med opplysninger om sin bakgrunn og annen aktuell informasjon.
Finn behandler på Behandler.no

Aktuelle behandlere

Busy woman working with her laptop

Motta nyhetsbrev fra Behandler.no

  • Om behandlingsmetoder
  • Artikler om helhetlig helse
  • Finn behandler

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHETLIG HELSE
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.