Hva er Australsk blomstermedisin

Det finnes ulike systemer for blomstermedisin. Australske blomsteressenser sies å være spesielt egnet for mennesker med en stresset hverdag.

Tekst: Unni Nordbrenden

Foto:Shutterstock. FINN BEHANDLER - Behandler.no

Australsk blomstermedisin består av 64 forskjellige blomsteressenser, basert på gamle australske tradisjoner. Essensene brukes ved en rekke plager og problemer, enten i egenbehandling eller man kan få veiledning av behandler.

Det finnes flere former for blomstermedisin. Den av de mest kjente er Bachs blomstermedisin.

Australsk blomstermedisin, Australian Bush Flower Essences er grunnlagt av Ian White (f. 1945). Han har stått for for utviklingen av 62 forskjellige blomsteressenser.

I Australia har planter vært brukt mot følelsesmessig ubalanse gjennom århundrer. De eldste funn vi har på australsk blomstermedisin er ca. 5000 år gamle.

Ian White sin oldemor jobbet som urtemedisiner under Australias Gull-rush på 1850-tallet. Hans oldemor og bestemor var blant de første hvite menneskene som forsket og brukte innfødte planter for helbredelse. Ian vokste opp i bushen, i nærheten av sin bestemor og tilbrakte mye tid med hjelpe henne med å lage urte-tinkturer og ekstrakter.

Hun tok han ofte med på turer i bushen og lære ham de helbredende egenskapene til mange planter og blomster i det australske landskapet. Ian har fortsatt denne familietradisjonen, men har spesialisert seg på de emosjonelle og åndelige egenskapene til den australske blomstermedisinen – Bushflower essences.

Australsk blomstermedisin med sine blomsteressenser sies å være spesielt godt egnet ved stress i hverdagen. Essensene har som utgangspunkt å mildne frustrasjon og urolighet. De brukes også til å behandle problemområder som kreativitet, åndelighet, kommunikasjon, seksualitet og konsentrasjon. Det sies også at den australske blomstermedisinen bidrar til å gjenopprette balansen i negative energifelter i kroppen.

Australsk blomstermedisin har oppnådd anerkjennelse i Australia, og brukes blant annet på sykehus.

Blomstermedisin kan taes som egenbehandling, eller man kan få veiledning av behandler.

For å finne ut hvilken essens man selv skal bruke, kan man sette seg inn i litteratur. Enkelte bruker «Flower Insight Cards» og velge de som mest appellerer. Andre metoder for å bestemme valget av et middel er kinesiologi eller intuisjon.

Syv dråper helles opp på en flaske på opptil 30 ml, som er fylt med en blanding av to tredjedeler (2/3) renset vann og en tredjedel (1/3) brandy. Dette kalles en «dose» flaske og den anbefalte dosen er syv dråper under tungen posjonert uti to til fire uker.

Flere essenser kan kombineres i den ene flasken, men det er vanligvis foreslått at antall essenser kombinert er begrenset til maksimalt fire eller fem og alle adressert det samme temaet.

Mange utøvere bruker metoden i tillegg til annen kompetanse/behandling.

Antall behandlinger avhenger av type problem og årsak til problem, plage, hvor omfattende tilstanden eller plagen er.

Forløp kan avtales med behandler/terapeut.

Det er ingen kjente bivirkninger ved metoden.
Allergiske reaksjonerkan oppstå av urter.

  • Urter kan forstyrre opptak av legemidler.
  • Produktene inneholder alkohol og skal ikke inntas av dem som ikke skal ha alkohol.
  • Oppsøk kvalifisert behandler.
  • Ta kontakt med din behandler ved behov etter en konsultasjon.
  • Ta kontakt med lege ved vedvarende plager.

Erfaring tilsier at metoden kan være til hjelp.

– Lov om alternativ behandling er gjeldende:
Lov om alternativ behandling ved sykdom

– Offentlig helsepersonell som utøver behandling, er underlagt
Lov om Helsepersonell mv. (Helsepersonelloven)

Blomstermedisiner er ikke en beskyttet tittel. Forøvrig er det organisasjoner/forbund nasjonalt og internasjonalt som utøvere kan være medlem av. Disse kan ha egne lover og regler vedrørende klient- pasientbehandling og etikk.

Behandlere som ikke er autorisert helsepersonell kan være registrert i Brønnøysundregistrene som alternativ behandler og oppfyller visse kriterier, som fagkrav og VEKS-fag (Vitenskap, Etikk, Kommunikasjon og Samfunnslære), samt forsikring.

På behandleren sin profilside, kommer det frem om den enkelte står registrert i offentlige registre, samt annen relevant bakgrunnsinformasjon.
> Søk her: Behandler.no

Opplæring i australsk blomstermedisin foregår gjerne som kortere kurs eller workshop. Det kan også inngå i annen utdannelse/kurs innen naturmedisin.

> Kurs og utdanning A-Å

Behandlerlisten på Behandler.no brukes for å finne fram til ønsket behandler, terapeut, coach.

Her står alle utøvere oppført med egen informasjonside om sin bakgrunn og annen aktuell informasjon.
Finn behandler på behandler.no


Relatert:
Hva er Urtemedisin
Hva er Bachs blomsermedisin

Aktuelle behandlere

Busy woman working with her laptop

Motta nyhetsbrev fra Behandler.no

  • Om behandlingsmetoder
  • Artikler om helhetlig helse
  • Finn behandler

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHETLIG HELSE
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.