Om utdanningen

Tunsberg Medisinske skole tilbyr studiet Treningsveileder
Med fokus på hvordan ernæring påvirker trening og prestasjon

Treningsveileder er et nettstudium hvor du lærer hvordan optimalisere både treningen og kostholdet for best mulige treningsresultater og kroppssammensetning. Med på kjøpet følger en god helse og funksjonell kropp. Ernæring og trening henger sammen, og vil forsterke effekten av hverandre. Studiet inkluderer den helt avgjørende tilleggsfaktoren søvn, i tillegg til læren om aktiv restitusjon, prestasjonsfremmende kosttilskudd og hvordan bruke ulike apparater for å måle kroppssammensetning og treningsresultater.

For optimale treningsresultater handler det om å trene og spise etter hva vi evolusjonært er tilpasset. Dette gjelder også søvn. God søvn er så mye mer enn bare selve søvnen. Forholdene må legges til rette på alle nivåer for å oppnå kvalitetssøvn. Uten dette vil treningsresultatene – både prestasjon og kroppssammensetning, bli dårligere, og det vil dessuten være vanskeligere å spise optimalt. Alt henger sammen, og er det feil på en av delene, vil det ofte forflytte seg over på flere.

Gjennom Treningsveileder har du en unik mulighet til å hjelpe og motivere dine kunder med spesialtilpassede opplegg på et høyt faglig dokumentert nivå. Motivasjon og trygghet er viktig for dem som skal legge om livsstilen på alle plan. Studiet gir deg inngående kunnskap om de ulike temaene, som vil hjelpe deg å skape trygghet, motivasjon og gjennomføringskraft.

Det er et økende fokus på trening og fysisk aktivitet både fra myndighetene og folk flest. Tunsberg Medisinske Skole ønsker å utdanne studenter som kan dekke et økende behov for vitenskapelig basert kompetanse rundt de fleste aspekter av trening og fysisk aktivitet.

Lærer: Kenn Hallstensen
Kenn Hallstensen har hatt ansvar for ernæring i Strømsgodset og i Odd Grenland.

Nøkkelinformasjon
 • Skole - Arrangør:
  Tunsberg Medisinske skole
 • Sted/steder:
  Nettstudie
 • Type studie:
  Nettbasert studie, Deltidsstudie
 • Oppstart:
  Start nå å få tiden frem til 1. september uten å betale noe ekstra
 • Varighet:
  9 temaer. Hvert tema gjennomføres på 4 uker, deltid.
 • Pris:
  Kr 12 800
 • Detaljer om studieavgift:
  Delbetal i inntil 10 avdrag
Adresse
Farmannsveien 18-22
3111 Tønsberg
Adresse på kart
Undervisningstid

Du bør sette av 5-10 timer i uken til studiet.

Målgruppe for utdanningen

Målgruppen er deg som ønsker å lære om trening og ernæring for å få maksimalt utbytte av treningen, best mulig fettprosent og yte bedre i konkurranse. Det er også et studium for deg som ønsker å lære om dette for å kunne veilede andre.

Studiet passer også godt for deg som allerede kan mye om trening og kosthold, men som ønsker en faglig oppdatering. Dette kan være:

Personlig trenere (PT)
Kostholdsveiledere
Ernæringsterapeuter
Trenere i masseidrett og toppidrett
Fysioterapeuter, naprapater, osteopater

Studiematriell

Artikler inne på nettskolen + 4 pensumbøker
Se oppdatert litteraturliste på nettskolen.

Eksamen - Sertifisering

Til hvert tema skal du sende inn en skriftlig besvarelse. Innsendingsoppgavene blir rettet av lærer med godkjent/ikke godkjent og eventuelle kommentarer. I tillegg er det til hvert tema en quiz som rettes automatisk. Alle oppgaver og quizzer må være godkjent for å bestå studiet og få vitnemål.

Du har også tilgang til et eget diskusjonsforum hvor du kan stille spørsmål og få svar fra lærer eller andre studenter.

Om skolen - arrangøren

Tunsberg Medisinske Skole er en av Norges største skoler innen helse og ernæring. Over 800 studenter tar årlig kurs og studier hos oss. Vi har mer enn 20 dyktige og engasjerte lærere som hjelper deg til å nå dine mål. Skolen tilbyr kurs og utdanning i:
Grunnmedisin, Forkurs anatomi og fysiologi, Naturmedisinsk grunnutdanning, Kostholdsveileder/Ernæringsterapi, Matintoleranse, Tarmhelse/SIBO, Hårmineralanalyse, Balansering av fettsyrer, Biopati, Soneterapi, Urtemedisin, Helsekostveileder, Treningsveileder, Naturlig hudhelse/hudpleie, VEKS-fag, Markedsføring for terapeuter, Pedagogikk for terapeuter.

Kontaktinformasjon
 • Skole - Arrangør
  Tunsberg Medisinske skole
 • Telefon
  33 61 10 90
 • Epost adresse
  post@tunmed.no
Send melding/forespørsel

  Meld deg på nyhetsbrev!

  HELHETLIG HELSE
  Siste nytt – Få gode tilbud

  Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.