Om utdanningen

Biodynamisk Kraniosakralterapi (BKST) har sine røtter dypt plantet i en grunnleggende anatomisk kunnskap, like mye som de også er plantet i en bevissthet om energi – The Breath of Life – som er den livsenergien som nærer alle cellene i hele kroppen.

Hele utdannelsen i Biodynamisk Kraniosakralterapi består av tilsammen 8 moduler (320 t). Mellom samlingene har vi 1-2 oppfølging(er) på Zoom.
Mulighet for viderutdanning, evt  til barne-terapeut ved Institut for Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi i Danmark.

Utdannelsen i Norge omfatter BKST Intro, 1, 2, 3, 4, Stillhet, Sinn og energi og Barn 1 og 2, og går over 1,5 år

Introkurs
Introkurset er både en introduksjon til Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi / Biodynamics og starten på din utdannelse til terapeut.

Intropakken består av Introkurs og BKST 1, og kjøres over 5 dager.

Kurset er en forutsetning for å søke videre på de andre kursene som vi tilbyr i Kranio-Sakral Terapi (KST). (Unntakelsen er hvis du har minimum KST 2 fra et annet utdannelsessted).

BKST introkurs kan gi deg en følelse av om Biodynamisk KST er noe for deg. Det gir en forståelse af BKST og et innblikk i bruksområder.
Kurset er en blanding av teori, fordypelse og praktiske øvelser med “hands on”, hvor man arbeider to og to. På disse to dagene lærer du enkle og effektive metoder du kan bruke til å skape balanse og avspenning.

BKST 1 – De lyttende hender
Kroppen snakker til oss, og det er opp til oss å lytte. Gjennom å lytte og åpne hjertet i bevisst nærvær, oppdager vi at helheten og sunnheten alltid er tilstede.

På KST 1 fordyper vi oss i sansningen av de fysiske strukturene og oppbygger fortrolighet med dem. I biodynamisk KST ser man kropp og sinn som et integrert energisystem, og vi arbeider med bevissthetens betydning for sunnheten.

Behandlere og klienter er forskjellige, og behandlingen må derfor være forskjellig fra klient til klient – og fra sesjon til sesjon. Dette krever trening i oppmerksomhet for behandleren, og tar utgangspunkt i kroppens evne til å helbrede seg selv.
Kurset veksler mellom relevant teori, anatomi og praksis.

BKST 2
De grunnleggende verktøyene i Biodynamisk KST er å lytte og følge kroppen i en felles samtale og samarbeid. Terapeuten følger det som klientens system forteller, og ikke en fastlagt oppskrift. Det er ikke teknikk eller metode, som skaper en god behandler, men behandlerens evne til å lytte fordomsfritt etter – og anerkjenne – klientens behov. Behandlingen er som en dans, et møte, hvor behandleren slipper sine forutintatte forventninger.

Helbredelse handler om mer enn å bli symptomfri. Det handler også om å understøtte og integrere helheten, uansett hvilken vei klientens egne selvhelbredende krefter velger. Kurset er derfor starten på en dyptgående lytte-træning i nærvær og stilhet. Vi trener på å lytte til de enkelte kranieknoglenes bevegelser med forskjellige behandlingsgrep. Knoklene og det integrerte nettverket av bindevev og væske blir på denne måten “lytteposter” til hele kroppen.

BKST 3
Selv om vi i biodynamisk KST søker helheten/sunnheten og ikke fokuserer på den syke delen, er det en essensiell del av grunntreningen å kjenne de fysiske lesjonene i spheno-occipital-leddet.

Dette kurset har sitt fokus i kraniebunnen, og er en fortsettelse av treningen i å palpere disse subtile bevegelsene. På kurset fordyper vi os bl.a. i spheno-occipital-leddet og dets betydning og sammenheng med hele kroppen. Dette sentrale området i kraniets fysiske struktur er svært sensitivt, og kan ha stor betydning for hvordan hele kraniet beveger seg. Spheno-occipital-leddet åpner og lukker seg som en blomst, og det fungerer som et naturligt fulcrum (omdreiningspunkt) for bevegelsene i kraniebunnen og ryggsøylen.

BKST 4
Oppsamling og status på den enkelte kursdeltagers terapeutiske og behandlingsmessige ferdigheter.

Vi fortsetter treningen i å arbeide ut fra “lyttepostene” og observere før, under og etter behandlingen.

Vi fordyper os bl.a. i temporalknoklen, og hvordan den samarbeider med sine “naboknokler”.

Trening i å skjelne hva som foregår i klienten under behandlingen.

Nå har du lært mange forskjellige verktøy, så vi fordyper oss i å lytte til klientens egen iboende behandlingsplan.

Stillhet, sinn og energi

I denne modulen vil vi se nærmere på mekanismer i sinnet, og utforske forskjellen på sinn og essens. Vi ser også på den subtile(energetiske) anatomien, og går dypere inn i Dynamisk Stillhet.

Barn 1
Møtet med det lille barnet og deres familie. Møtet med barnet i oss alle og vår/klientens barndomshistorie – barn som voksne.

Barn 2
Kurset fortsetter der vi slapp på Barn 1, og det er plass til å utveksle erfaringer fra dine barnebehandlinger siden sist.
Fordypelse av din sansning og subtile nærvær i forhold til behandling av barn.
Hjertesamtaler med barn.

"Vårt Magiske ansikt" - kurs i Dynamisk Ansiktsterapi er ikke en del av utdannelsen i Kraniosakralterapi, men et godt supplement. Hvis du ønsker å ta både KST og ansiktsterapi, gir vi pakkepris

Nøkkelinformasjon
 • Skole - Arrangør:
  Institutt for Biodynamisk Kraniosakralterapi Norge
 • Sted/steder:
  Trøndelag
 • Type studie:
  Gruppeundervisning, Deltidsstudie, Samlingsbasert
 • Oppstart:
  Nytt kull starter 13.-17. mars 2024 Påmeldingsfrist: 15. februar Se resterende datoer på hjemmesiden www.kstinstituttet.no
 • Varighet:
  7 moduler (320 t) inkl oppfølging på nett over 18 mnd.
 • Pris:
  Pris for hele utdannelsen: 43.800 kroner Pensumlitteratur og evt eksamen kommer i tillegg.
 • Detaljer om studieavgift:
  Delbetaling er tilgjengelig ved behov. Pakkepris tilbys v/ BKST + Dynamisk Ansiktsterapi
Adresse
Sundfærvegen 9
7670 Inderøy
Adresse på kart
Undervisningstid

De to første samlingene er normalt på 5 dager, de andre på 4 dager. 9-17 alle dager.

Målgruppe for utdanningen

Forutsetning for deltagelse: Lyst og interesse.

Instituttet forbeholder seg rett til å vurdere hver enkelt søker.

Studiematriell

Undervisningen følger studiemateriellet fra Det danske Instituttet Institut for Biodynamisk Kranio-Sakral-Terapi.(Inkludert i prisen. I tillegg kommer det noen pensumbøker, samlet pris ca 2000) Det betyr at du kan gå videre i Danmark og f.eks spesialisere deg til Barneterapeut. Etter BKST 3 i juni kan du også delta på kurs med alle gjestelærere som de tilbyr ved det danske Instituttet.

Eksamen - Sertifisering

Frivillig eksamen med sensor fra Danmark. Settes opp når 4 stk eller fler vurderes som klare.

Om skolen - arrangøren

Institutt for Biodynamisk Kraniosakral Terapi Norge er den norske "filialen" av det anerkjente danske Institut for Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi. Det danske moderinstuttet drives av Heather Smith og Annie Jørgensen, som begge har vært sentrale i utviklingen av biodynamisk kraniosakralterapi i Danmark.

For deg som student gir det mange fordeler:

 • Undervisningsoppleggene er kvalitetssikret av erfarne kursholdere
 • Alle kursholdere er sertifisert av det det danske instituttet
 • Du kan bygge videre på kursene som du har tatt i Norge hos det danske Institutt for Biodynamisk Kranio-sakral Terapi
 • På eksamen kommer ekstern sensor fra det danske moderinstituttet til Norge

Institutt for Biodynamisk Kraniosakral Terapi Norge eies og drives av Augustine Rikkeliva Nygaard. Hun underviser BKST, Dynamisk Ansiktsterapi og Sinn, sjel og stillhet.

Augustine Rikkeliva Nygaard er utdannet fra:

Stanley Rosenberginstituttet
Fulcrum Institute
Institut for Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi
Grunnmedisinske fag fra Helsehøyskolen (nå Bjørknes)
Institutt for Musikerhelse og Bevegelse
Mind Detox Academy

Augustine Rikkeliva har også tatt enkeltstående kurser med blant andre  Alain Gehin, Thomas Meyers, James Earls, Eric Pearl, Mike Boxhall,  Michael Kern, Jaap van der Vaal, Tina Margareta Nilssen og Sandy C. Newbigging.

Hun har drevet egen praksis siden 2008 og er også utdannet Timanilærer (kroppsbruk for musikere og sangere) og Calmologist (meditasjonslærer og Coach fra Mind Detox Academy) og er terapeutmedlem i Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon.

Kontaktinformasjon
 • Skole - Arrangør
  Institutt for Biodynamisk Kraniosakralterapi Norge
 • Kontaktperson
  Augustine Rikkeliva Nygaard
 • Telefon
  971 22 614
 • Epost adresse
  post@kstinstituttet.no
Send melding/forespørsel

  Meld deg på nyhetsbrev!

  HELHETLIG HELSE
  Siste nytt – Få gode tilbud

  Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.