Om utdanningen

Kostholdsveileder er studiet for deg som ønsker å hjelpe andre til en bedre helse gjennom endring av kosthold og livsstil. Alle er forskjellige og trenger dermed et individuelt tilpasset kosthold og personlig oppfølging.

Det finnes ikke et kosthold som passer for alle. Vi er derfor ikke tilhengere av såkalte dietter, men har stor tro på mat som holder blodsukkeret stabilt, sørger for en velfungerende fordøyelse, gir rikelig med næring og holder kroppen fri for betennelser.

Vi ser at behovet for denne typen kompetanse både er stort og økende. Media skriver stadig om hvilken diett som er den sunneste, men folk blir bare mer og mer forvirret. Ved å ta hensyn til individuelle utfordringer som fordøyelse, metabolisme og helse generelt, samt preferanser og behov, blir det unødvendig å kaste seg på de ulike motediettene.

Gjennom studiet lærer du om de ulike næringsstoffene, om matkvalitet, ulike kostholdsfilosofier og dietter og om andre kulturers kostholdsfilosofi. Videre vil du få kunnskap om antioksidanter og oksidativt stress, bruk av terapeutisk mat, fordøyelsen og utfordringer knyttet til den, om hvordan hormonene våre påvirkes av maten vi spiser og om bruk av kosttilskudd. Du vil også få gode kunnskaper om overvekt og vektreduksjon, samt informasjon om ulike tester og analyser som er relevante å bruke i en veiledningssammenheng. Sist, men ikke minst, vil du få grundige ferdigheter innen kostholdsveiledning og tilgang til mange nyttige verktøy som gjør at du kan jobbe mer effektivt og oppnå bedre resultater.

Som student har du også følgende fordeler:

 • Du kan bli medlem i en lukket gruppe på Facebook for studenter og kostholdsveiledere. Her er det over 440 aktive deltagere som hjelper hverandre med spørsmål og problemstillinger. Det er mange gode diskusjoner hver dag. Det er gratis å være medlem, og du har tilgang så lenge du ønsker (også etter at du har fullført).
 • Tilgang til mange ulike verktøy, databaser, tabeller, spørreskjemaer osv. som vil hjelpe deg til å gjøre en bedre jobb som kostholdsveileder.
 • Gode tilbud på mange av våre andre kurs og webinarer.
 • Mulighet for kontakt med andre studenter som du kan studere sammen med.
 • En lang rekke ekstra-artikler, referanser og tips til gode fagbøker om temaer du ønsker å fordype deg i.
 • Personlig veiledning og støtte av lærere etter behov.
 • Mulighet for å bestille Alumnitilgang etter at du er ferdig. Da vil du fortsatt ha tilgang til alt læremateriell, verktøy, videoer osv. etter at du er ferdig (kr 800 pr år).

Etter fullført og bestått studium, får du vitnemål med tittelen Kostholdsveileder TMS.

Nøkkelinformasjon
 • Skole - Arrangør:
  Tunsberg Medisinske skole
 • Sted/steder:
  Nettstudie
 • Type studie:
  Nettbasert studie, Deltidsstudie
 • Oppstart:
  Start nå og få tiden frem til 1. oktober helt uten ekstra kostnad
 • Varighet:
  12-15 mnd
 • Pris:
  Kr 16900 hele studiet
 • Detaljer om studieavgift:
  Mulighet for delbetaling
Adresse
Farmannsveien 18-22
3111 Tønsberg
Adresse på kart
Undervisningstid

Nettstudium

Målgruppe for utdanningen

- Alle med interesse for kosthold og ernæring som ønsker å holde seg faglig oppdatert og ta del i den nyeste kunnskapen.
- Terapeuter som ønsker grundige kunnskaper innen kosthold og ernæring som et supplement til andre terapiformer.
- Leger, sykepleiere og annet helsepersonell.
- Deg som jobber med salg av produkter knyttet til kosthold og ernæring, for eksempel helsekost eller næringsmidler.
- Deg som jobber med treningsveiledning/personlig trenere.
- Deg som ønsker mer kunnskap om kosthold for å ta bedre vare på egen helse.

Studiematriell

Artikler i nettskolen + 3 obligatoriske bøker. Se nettside for oppdatert litteraturliste.

Eksamen - Sertifisering

Studiet avsluttes med en 4-timers hjemmeeksamen med karakter (A-F). Eksamen arrangeres tre ganger i året, i juni, oktober og februar. Du kan melde deg opp til eksamen når du vet du blir ferdig med alle 12 temaene før eksamen.
Studenter som har fullført studiet, bestått de obligatoriske oppgavene og eksamen vil få vitnemål med tittelen Kostholdsveileder TMS.

Om skolen - arrangøren

Tunsberg Medisinske Skole er en av Norges største skoler innen helse og ernæring. Over 800 studenter tar årlig kurs og studier hos oss. Vi har mer enn 20 dyktige og engasjerte lærere som hjelper deg til å nå dine mål. Skolen tilbyr kurs og utdanning i:
Grunnmedisin, Forkurs anatomi og fysiologi, Naturmedisinsk grunnutdanning, Kostholdsveileder/Ernæringsterapi, Matintoleranse, Tarmhelse/SIBO, Hårmineralanalyse, Balansering av fettsyrer, Biopati, Soneterapi, Urtemedisin, Helsekostveileder, Treningsveileder, Naturlig hudhelse/hudpleie, VEKS-fag, Markedsføring for terapeuter, Pedagogikk for terapeuter.

Kontaktinformasjon
 • Skole - Arrangør
  Tunsberg Medisinske skole
 • Telefon
  33 61 10 90
 • Epost adresse
  post@tunmed.no
Send melding/forespørsel

  Meld deg på nyhetsbrev!

  HELHETLIG HELSE
  Siste nytt – Få gode tilbud

  Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.