Om utdanningen

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til en spennende og givende utdanning, hvor du hjelper deg selv mens du lærer å hjelpe andre.

Samlingsbasert online 1 klasse og 1 klasse fysisk oppmøte.

Fokus i moderne behandling er skiftet fra «hva er galt med deg» til» hva skjedde med deg (og de før deg)». Og IoPT er en banebrytende metode i moderne traume arbeid. Et arbeid som gjelder oss alle. Målet med utdanningen er å gi en grundig innsikt i  og forståelse for moderne traumeteori og -behandling, for voksne, ungdom og barn/familier, inklusive ACE studien og bruk av ACE skjema.  Du får lære hvordan traumer påvirker både kroppens og psyken utvikling og vekst. Det blir undervist i traumetypene, deres karakteristikker samt hvordan man arbeider med avspaltinger etter traumatisering.

Forebygging, behandling og veien ut av traumatiske belastninger, som for eksempel relasjons belastninger, i og utenfor familien, seksuelle overgrep, vold og tilsynelatende mindre hendelser som over tid er stressende og fører til traumatisering. Integrert traume- , utviklings- og tilknytningspsykologi. Utviklingstraumer, kompleks traumatisering og andre traumatiserende belastninger. Konsekvensene av traumatisk stress, forebygging og reparasjon. Inkludert ”Helpers fatique” Konsekvenser for helse, barnehage, skole og rusbehandling. Traumebasert omsorg. Traumeinformert veiledning.

Undervisningen er lagt opp som helgesamlinger, kan kombineres med full jobb og er åpen for :
1.alle som har fullført IoPT grunnutdanning  (se under menyen grunnutdanning på iopt.no)
2. og/eller noen moduler i grunnutdanning IoPT/eller helge kurs på instituttet eller andre steder OG har utdanning og praksis innen helsefag, sosialfag, pedagogikk, psykologi eller lignende. Utdanning og selvutvikling i fast gruppe.

Gir rett til tittelen Registrert Traumeterapeut IoPT* ved fullført utdanning. 12 moduler á 4 dager.
* Vårt Institutt er det eneste som oppfyller kravene til utdanning fra Norsk Traumeterapeutforening. Når du har fullført utdanningen kan du søke medlemskap i Norsk Traumeterapeutforening og få tittelen Registrert Traumeterapeut ved registrering i Brønnøysundregistrene.

Nøkkelinformasjon
 • Skole - Arrangør:
  Institutt for Traumearbeid as
 • Sted/steder:
  Oslo, Bodø, Tromsø
 • Type studie:
  Deltidsstudie, Samlingsbasert
 • Pris:
  Pris: Ved signering av studieavtale binder man seg til hele utdanningen, dvs alle 12 modulene. Pris per modul: 5.880,-.
 • Detaljer om studieavgift:
  Du får en faktura per modul og betaler per modul.
Adresse
Zahlkasserer Schafts pl 1, Scahfteløkken
0267 OSLO
Adresse på kart
Om skolen - arrangøren

Vi tilbyr traumeterapi og utdanninger innen Franz Rupperts egenutviklede teori og metode – Identitetsorientert Psykotraumeteori og -Terapi – IoPT.
Institutt for Traumearbeid er et privateid firma. Vi tilbyr terapi, utdanninger innen traumer og flergenerasjonelt traumearbeid og arrangerer også små og større seminarer. Kom gjerne på vår gratis informasjonskveld. Seminarene våre er for alle som ønsker selvutvikling og personlig vekst, og for terapeuter og andre som arbeider profesjonelt med mennesker. Utdanningen leder frem til tittelen Traumeterapeut IoPT. Alle våre lærere er erfarne traumeterapeuter med kunnskap innen Prof. Dr. Franz Rupperts teorier og metode. Vi arbeider etter retningslinjer fra NTF (Norsk Traumeterapeutforening).

Kontaktinformasjon
 • Skole - Arrangør
  Institutt for Traumearbeid as
 • Kontaktperson
  Marta Thorsheim
 • Telefon
  916 67 211
 • Epost adresse
  marta@iopt.no
Send melding/forespørsel

  Meld deg på nyhetsbrev!

  HELHETLIG HELSE
  Siste nytt – Få gode tilbud

  Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.