Helsekost med veiledning

Det er stor interesse for helse og kosthold med stadig flere som tilbyr produkter som skal være sunne. For å møte et kunnskapshungrig publikum har en norsk skole utviklet et nytt studietilbud – helsekostveileder.


Kanskje er du så heldig å allerede ha en helsekostbutikk hvor du får god kunnskapsbasert informasjon, når du handler. Men det er det ikke alle som har. God veiledning kan ha stor betydning for å gjøre bra valg i en jungel av produkter som finnes på markedet i helsekostbransjen.

 

--- Annonse ---
Hvor sunn er din bakterieflora?

Man kan være heldig å møte kunnskapsrike personer med genuin interesse for helse og velvære, men med den økte interessen for helse og sunnhet møter helsekostbutikkene også konkurranse både fra nettbutikker og dagligvare. Samtidig har man en kundegruppe som ønsker råd og veiledning for å finne fram til rett produkt. Dette er et omfattende felt, som krever kunnskap, for at butikkarbeideren skal kunne gjøre en god jobb.

 


Godt etablert skole
Ved Tunsberg Medisinske Skole har man allerede utdannet en rekke behandlere innen kost, ernæring og naturmedisin, helt siden 1998 da skolen ble etablert. Men med tiden har man sett behovet for en egen kompetanse for å være en god veileder innen helsekost.

 

 

– Vårt mål med dette studiet er at studenten skal bli faglig dyktig innen produktkunnskap, kundebehandling og omtankesalg. Man skal lære å selge med hjertet slik at kunden forlater butikken blid, fornøyd og med følelsen av å ha fått dekket sine behov, sier Truls Isaksen, rektor ved Tunsberg Medisinske Skole til Behandler.no

Truls Isaksen er rektor ved Tunsberg Medisinske Skole, hvor man nå kan følge nettbasert studie til helsekostveileder. Foto privat

Responsen på det nye nettbaserte studietilbudet har vært overveldende. Det er et gjennomarbeidet studium, som skolen har brukt lang tid på å utarbeide. Hovedvekten er lagt på det praktiske – å gjøre en så god jobb som mulig i helsekostbutikken.

 

 

Omgangsrikt studie
Studiet kan fullføres på ca. åtte måneder. Med tittelen Helsekostveileder TMS skal man blant annet ha kunnskap om de fleste kosttilskudd og andre produkter som blir solgt gjennom helsekost, hvilke situasjoner de passer til og hvordan de brukes. I dette inngår interaksjoner, spesielt mellom kosttilskudd og medisiner, bivirkninger og kontraindikasjoner. Man lærer også om opptaksmekanismer, fordøyelse, ulike kjemiske forbindelser og tidspunkt og kombinasjoner for best mulig opptak. Det legges også vekt på lover og regler, og i det inngår regler rundt merking og markedsføring, og hvilke råd man har lov å gi til kunder.

 

Studiet er utviklet med tanke på de som allerede arbeider i helsekostbransjen eller har interesse og kunne tenke seg å gå den veien. Det finnes både ulike helsekostkjeder og uavhengige forretninger og dette studiet kan man følge uansett hvor man er tilknyttet. Her lærer man ikke om enkeltprodukter men om virkestoffer, sammensetninger og opptaksmekanismer.

 

 – Det er en stor fordel med noe kunnskap i anatomi og fysiologi før man begynner. Vi anbefaler forkurs i anatomi og fysiologi hvis man ikke har studert disse fagene tidligere, opplyser Isaksen.

Det nye studiet er delt inn i åtte hovedtemaer, hvor kosttilskudd et stort emne. Studentene får kunnskap om ulike kategorier, som for eksempel – vitaminer og mineraler, aminosyrer, fettsyrer, urter og krydder, supermat – hvilke type tilskudd finnes som i hver kategori, når og hvordan de brukes.

 

Studiet omhandler også blant annet viktigheten av å velge økologisk eller biodynamisk, kostholdsråd for veganer og vegetarianere, ulike søtningsalternativer, økologisk og naturlig hudpleie.

 

Mange som oppsøker helsekostforretning kommer med en bestemt problemstilling, som søvnproblemer, hormonelle ubalanser, problemer med fordøyelse osv. Dette er det tatt hensyn til og en del av undervisningen er case-basert, knyttet opp mot situasjoner man vil kunne møte i en helsekostbutikk.

 

Dette er gode nyheter som alle som bruker helsekost. Med den økte interessen for helse og kosthold blir det stadig flere som ønsker råd og veiledning i valg av sunne produkter. Ved alvorlig sykdom, plager og problemer er det viktig å oppsøke fastlegen, men ren mat, kosttilskudd og giftfrie produkter kan være et viktig supplement uansett helsetilstand.

 

Vi ønsker alle fremtidige studenter ved Tunsberg Medisinske Skole lykke til!

 


Behandler.no samarbeider med Tunsberg Medisinske Skole, som står bak blant annet studietilbudet helsekostveileder.

 

 

Relatert linker:

>> Finn behandler, terapeut, veileder på BEHANDLERLISTEN – Behandler.no

 

Aktuelle behandlere
Aktivitetskalender
Flere artikler
Aktuelle behandlere
Søk i hele behandlerlisten

Meld deg på nyhetsbrev!

HELHETLIG HELSE
Siste nytt – Få gode tilbud

Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.