Om utdanningen

Tankefeltterapi er en meget effektiv og ofte rask metode for å hjelpe mennesker med følelsesmessige problemer, utfordringer og tilstander som angst, fobier, traumer, depresjon, avhengighet og mye annet. Metoden er også ofte meget effektiv til å redusere eller ta bort smerte-og spenningstilstander og mange andre fysiske plager/lidelser. Metoden brukes også stadig oftere til prestasjonsforbedring innen toppidrett, kultur og i næringslivet. Det er etterhvert mye forkning som bekrefter at TFT har god effekt.

TFT aktiverer på en effektiv og helt naturlig måte kroppens egen evne til å hjelpe seg selv, er helt uten bruk av medikamenter og har ingen kjente bivirkninger.

NAKOTIP (”Nasjonalt Kompetansesenter for Tankefeltterapi og Informasjonspsykologi») er blant de ledende aktørene på utvikling av Tankefeltterapi også globalt og har den ledende utdanningen av nye tankefeltterapeuter i Norden. Den bygger på den internasjonale utdanningen til dr. Roger Callahan innen Tankefeltterapi. I tillegg inneholder utdanningen de viktigste teknikkene som er avledet og utviklet fra Callahan sin opprinnelige TFT. Den viktigste av disse er Tankefeltteknikker utviklet av Mats Uldal og hans nærmeste medarbeidere. Også de viktigste elementene fra EFT og Faster-EFT er tatt inn i utdanningen.

Sertifiserings- og Selvutviklingskurs

Kurset går over ca ½ år og består av 3 samlinger (2 dager ONLINE + 2 dager ONLINE + 3 dager fysisk samling ) med 2-3 måneders mellomrom. Mellom modulene er det ukentlige samlinger på 1 - 2 timer. Det er obligatorisk å delta på minimum 8 av disse ukessamlingene i kursperioden. De 2 første modulene og samlingene mellom modulene gjennomføres som interaktiv undervisning på nett. Erfaringene vi har gjort oss med dette viser at vi får enda mer tid til instruksjon, spørsmål, øvelse og praksis enn vi tidligere klarte å oppnå med 3x3 dager med fysisk samlinger. Den siste modulen blir en fysisk samling på 3 dager i Oslo-området.

De som vil gjennomføre kurset bare som et selvutviklingskurs og ikke ønsker sertifisering kan velge å ikke delta på siste fysiske samling (f.eks pga lang reise/overnatting). De kan i stedet velge å ta en ny Modul 2 på et senere kurs. Inkludert i utdanningen er også egenstudie, praktisk øvelse / trening og oppfølging i 2 år etter siste kursmodul..

TFT-grunnutdanningen er en investering for livet – uansett hva en har tenkt å bruke TFT til. Du ønsker kanskje:

 • å lære en virkningsfull selvhjelpsteknikk?
 • å utnytte kraften i markedets kanskje beste og mest effektive selvutviklingskurs?
 • et fantastisk verktøy til bruk i din eksisterende jobb?
 • TFT som profesjonelt yrkesvalg?

Pris for hele sertifiseringen er normalt kr. 28.500,- . For dem som starter nå har vi tilbudspris på kr. 25.000,-. Avbetalingsordning kan ordnes.

 

TFT-Minikurs

NAKOTIP holder også jevnlig TFT-Minikurs

På bare 3 timer lærer du hvordan du kan hjelpe deg selv og dine nærmeste med å redusere eller ta bort stress, spenninger, smerte, og begrensende/vonde følelser.

TFT som selvhjelpsteknikk er enkel å lære, enkel å bruke, virker ofte og raskt og er helt ufarlig. Ved mer sammensatte og alvorlige tilstander vil det ofte være nødvendig å gå til en dyktig TFT-terapeut.

TFT er å stimulere kroppens meridiansystem samtidig som en følelse er aktiv. Stimuleringen kan like gjerne gjøres av klienten selv som av terapeuten. Derfor er TFT meget godt egnet både som selvhjelpsteknikk og for en terapeut til å hjelpe via nettet. Dette er selvsagt enda mer aktuelt slik situasjonen er nå.

På mini-kurset får du høre om, se og oppleve TFT i praksis. Du vil mest sannsynlig bli forundret over hva du opplever. Mest kjent er TFT som teknikk til å redusere eller fjerne følelsesmessige og psykiske utfordringer, plager og lidelser. TFT brukes veldig ofte for å behandle f.eks angst, depresjon, fobier, sorg, traumer, skam, flauhet, avhengighet og mye annet. Men også mange fysiske plager og lidelser kan behandles med TFT. Metoden brukes også stadig oftere til prestasjonsforbedring innen toppidrett, kultur og i næringslivet.

 

Fordypningskurs og videreutviklingskurs

NAKOTIP holder også ulike spesialkurs. fordypningskurs og videreutviklingskurs. Hovedsaklig vil disse være for dem som allerede har gjennomført Sertifiseringskurset men enkelte av kursene vil også være meget aktuelle for andre yrkesgrupper som hjelper mennesker til et bedre liv.

 

For mer informasjon og evt. påmelding, se www.nakotip.no. Eller du kan ta kontakt med Ole Holmaas på tlf. 411 03 000/mail: post@nakotip.no.

Oppfordrer deg også å gå inn på NAKOTIP sin Facebookside og trykke LIKE . Der legges det jevnlig ut informasjon og nyheter,

Nøkkelinformasjon
 • Skole - Arrangør:
  NAKOTIP
 • Type studie:
  Gruppeundervisning, Nettbasert studie, Deltidsstudie
 • Oppstart:
  TFT-Minikurs arrangeres jevnlig. TFT Sertifiserings- og Selvutviklingskurs er et oppstart hver høst og vår. Ulike spesialkurs arrangeres også årlig. Gå inn på www.nakotip.no for å se når neste kurs blir arrangert
Målgruppe for utdanningen

Egentlige alle

- de som ønsker et bedre og rikere liv
- de som ønsker seg et fantastisk verktøy til bruk i eksisterende jobb?
- de som ønsker TFT som profesjonelt yrkesvalg?

Om skolen - arrangøren

NAKOTIP - "Nasjonalt Kompetansesenter for Tankefeltterapi og Informasjonspsykologi" er landets ledende skole og aktør innen Tankefeltterapi og Informasjonspsykologi.

I 2019 ble de 2 ledende skolene innen TFT i Norge, "Mats Uldal International School of TFT" (MUIS) med Ole Holmaas som ansvarlig og "TFT-Akademiet" ved Stein Lund Halvorsen slått sammen til NAKOTIP. Både internasjonalt og nasjonalt har det de siste 20 årene utviklet seg ulike retninger innen "tapping-teknikker". Ikke bare har det blitt mange retninger som bruker andre betegnelser enn Tankefeltterapi/TFT, det har også blitt utviklet ulike retninger som fortsatt bruker betegnelsen TFT. Alle disse ulike retningene har selvsagt "tapping" som fellesnevner, dvs at en stimulerer akupunkturpunkter på meridiansystemet når en følelse er aktiv og at dette aktiverer kroppens egen evne til å hjelpe seg selv. Alle disse retningene får meget gode resultater på behandling av de fleste psykiske/følelsesmessige tilstander og en rekke fysiske tilstander.

De ulike retningene har mindre og større variasjoner i hvordan en behandler og hva en legger vekt på under behandling. Dette gjelder også innenfor retninger som fortsatt bruker betegnelsen TFT. Det beste eksempelet på det i Norge er forskjellen på Roger Callahan sin avanserte bruk av muskeltesting/kinesiologi under behandling og Tankefeltteknikker utviklet av Mats Uldal, hvor avanserte spørsmålsteknikker ofte er viktig for godt resultat. Noen av de mest erfarne og dyktigste TFT-terapeutene i Norge har kjent til disse forskjellene, men over tid ble det slik at en konsentrerte seg mest om utviklingen og styrken i egen retning på bekostning av styrkene også til den andre retningen. Dette har også gjenspeilet seg i undervisningsopplegget til de ulike skolene.

De aller fleste som praktiserer TFT i Norge benytter seg av det vi her benevner som Tankefeltteknikker. Det er også den retningen som er grunnlag for å bli sertifisert TFT-terapeut i Norge.

Det er som nevnt mange andre retninger som ikke bruker betegnelsen TFT. De mest kjente internasjonalt er EFT og F-EFT. De fleste av disse er mer lik Tankefeltteknikker og avanserte bruk av spørreteknikker og/eller bruk av ulike affirmasjoner enn Callahan sin avanserte bruk av kinesiologi. Mange kjenner ikke engang til mulighetene som ligger i bruk av kinesiologi og langt mindre kraften som kan ligge i det. Men de har gjerne videreutviklet teknikker i sin retning som er gode og virkningsfulle.

Det ble derfor klart at ingen retninger eller skoler innen TFT eller andre tapping-teknikker, hverken i Norden (og heller ikke internasjonalt som vi kjenner til), hadde samlet det beste fra de ulike retningene. Det betyr at en ikke har fått utnyttet den fulle kraften som ligger samlet i disse teknikkene.

Med bakgrunn i ovennevnte ble derfor NaKoTip etablert i 2019.

NaKoTip har tett kontakt med internasjonale miljøer som utvikler, dokumenterer og forsker på TFT og andre teknikker som har sitt utgangspunkt fra TFT.

Kontaktinformasjon
 • Skole - Arrangør
  NAKOTIP
 • Kontaktperson
  Ole Holmaas
 • Telefon
  41103000
 • Epost adresse
  post@nakotip.no
Send melding/forespørsel

  Meld deg på nyhetsbrev!

  HELHETLIG HELSE
  Siste nytt – Få gode tilbud

  Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.