Type aktivitet:

Nettbasert

Beskrivelse

Tunsberg Medisinske skole tilbyr kurs/videreutdanning i Tarmhelse, spesialisering i SIBO
Nettstudie, over 5-8 måneder.

Dysbiose er en tilstand hvor det er en mikrobiell ubalanse, og brukes som regel om tarmens bakterieflora. SIBO står for Small Intestinal Bacterial Overgrowth og er en type dysbiose som kan oppstå i tynntarmen. SIBO kjennetegnes av en økt bakteriemengde og en endring i bakteriesammensetningen.

Stort behov for terapeuter
Studier viser at opptil 84 % av tilfeller med irritabelt tarmsyndrom (IBS) faktisk skyldes SIBO, og så mye som 10-15 % av verdens befolkning har IBS. IBS er den vanligste funksjonelle tarmlidelsen i verden, noe som gjør SIBO til et svært utbredt problem. Det er et stort marked og et enormt behov for terapeuter som jobber med denne problemstillingen og tilhørende lidelser. Derfor har vi lagt stor vekt på SIBO i dette kurset.

Innhold i kurset
I tema 1, 2 og 3 vil du lære hva SIBO er, hvordan det oppstår og hvilke konsekvenser det kan ha. Du vil også lære om testing og hvordan testene skal tolkes, hvordan SIBO behandles og hvordan tilbakefall forebygges.

Tema 4 handler om andre dysbioser, som Helicobacter pylori-infeksjon, soppinfeksjon i både tynntarm og tykktarm, parasittinfeksjoner, biofilmdannelse og LIBO, som står for Large Intestinal Bacterial Overgrowth. SIBO opptrer sjeldent alene, så det er viktig å lære og kjenne igjen og å kunne behandle andre dysbioser i mage- og tarmkanalen. I tillegg er det viktig å kunne skille mellom SIBO og andre diagnoser. SIBO-symptomer og symptomer ved andre dysbioser er nemlig ganske like.

I siste tema er fokuset mikrobiota. Du vil lære om mikrobiotaens oppgaver, hvorfor den er så viktig og hvilke konsekvenser ubalanser i mikrobiotaen kan få. Du vil også lære om mikrobiotatesting, hva som påvirker mikrobiotaen, hvordan kostholdet spiller inn og hva vi vet kjennetegner en sunn og usunn mikrobiota.

Det blir lagt stor vekt på praktisk nytteverdi gjennom hele kurset, og mange av artiklene i tema 5 handler derfor om hvordan mikrobiotaen kan balanseres. Det er egne artikler om de mest kjente og viktigste bakteriene, og hvordan kosthold og tilskudd kan øke og redusere veksten av dem.

Fordi behandlingsprotokoller for tarmproblemer ofte innebærer restriktive dietter og urter (eller antibiotika), er det helt essensielt å fokusere på mikrobiotaen til slutt. Restriktive dietter, spesielt de som fjerner mye plantemat og karbohydrater, og antimikrobielle urter, kan være ganske skadelige for tarmbakteriene våre fordi de både sulter dem ut og dreper dem. Vi har derfor lagt stor vekt på rebalansering av mikrobiotaen i dette kurset.

Etter fullført og bestått kurs vil du få vitnemål med tittelen "Spesialisering i SIBO og andre dysbioser".

Målgruppe

Dette kurset egner seg for:

 • Biopater
 • Ernæringsterapeuter
 • Kostholdsveileder TMS
 • Bachelor eller master i ernæring
 • Leger og annet helsepersonell med etterutdanning i ernæring eller funksjonell medisin

Har du en utdanning som ikke står på denne listen, ta kontakt, så tar vi en individuell vurdering av din kompetanse.

Opptakskrav

Det er et krav at du har gjennomført en utdanning fra minst en av fagretningene over og du må sende oss dokumentasjon på dette når du søker.

Sted - Adresse
 • Sted/Lokaler:
  Nettstudie
 • Gateadresse:
  Farmannsveien 18-22
 • Postnummer:
  3111
 • Poststed:
  Tønsberg
Kart - Veibeskrivelse

Farmannsveien 18-2, Tønsberg, Norge

Pris

Kr 7800
Mulighet for delbetaling

Praktiske detaljer

Start når du vil og få tiden frem til neste oppstart uten ekstra kostnad

Arrangør

Tunsberg Medisinske Skole

Telefon

33 61 10 90

Epostadresse

post@tunmed.no

Send melding

  Meld deg på nyhetsbrev!

  HELHETLIG HELSE
  Siste nytt – Få gode tilbud

  Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.