Type aktivitet:

Nettbasert

Beskrivelse

https://oliviaklinikken.no/fodselshypnose/

Kurset holdes fortløpende over Teams, så kontakt oss for hvilken dag som passer best for dere.

Les mer om kurset lenger ned, under Praktiske detaljer.

 

Sted - Adresse
 • Sted/Lokaler:
  Kurset holdes online på Teams
Pris

2990,- pr. par.

Praktiske detaljer

Dette er et online dagskurs på 8 timer, inkl. pauser, for deg som er gravid i ca. uke 30 av svangerskapet, sammen med din fødselspartner.
Kurset for deg som ønsker en minnerik fødsel uten stress. Ingen forkunnskaper er nødvendig, kun at du er motivert.

Sitt trygt hjemme i deres egen stue sammen med andre par som er i samme situasjon som dere. Kursinstruktøren er hypnoterapauter og EFT terapeut, har selv født 3 barn og har flere års erfaring innenfor privat helsesektor. Med på kurset vil jordmor Gro Anny fortelle om noen av temaene, via virtuelle informasjonsvideoer, som er helt eksklusivt for dette kurset hos Oliviaklinikken. Gro Anny er også hypnoterapeut.

Gravide kan benytte fødselshypnose. Studier har vist at fødselshypnose kan redusere fødselslengden, opplevd smerte, sjansen for keisersnitt og instrumentell fødsel, samt behovet for analgesi og bedøvelse. Med andre ord, det gjør det mulig for moren å jobbe med riene sine, i motsetning til å lide av dem.

Kurset holdes over Teams, hvor dere kan sitte trygt hjemme i deres egen stue, og følge kurset sammen med andre som er i samme situasjon som dere. Kursinstruktører er hypnoterapeut og EFT terapeut, har selv født 3 barn og har jobbet flere år innen privat helsesektor. Hun har også gjennomgått en spesialisering innen fødselshypnose.

På kurset vil vi gjennomgå fødselens historie i den vestlige verden, betydningen av, og øving i, å bruke pusten riktig, din og fødselspartnerens rolle og ansvar, ressursene en gravid har i seg helt naturlig, fødselsforløpet, forskjellige hormoner, og hva som kjennetegner dem, hva som skjer med kroppen under åpningstiden, samt hvilke valg man har til type fødsel og medvirkning. Vi hører på 3 forskjellige hypnoseøkter, for de tre hovedfasene i et svangerskap, og som par får dere en flott verktøykasse å ta i bruk, etter gjennomført kurs. Det vil også være flere gode øvelser underveis.

Inklusiv i prisen, er 3 hypnolydfiler til odel og eie, som vi også er igjennom på kurset, i tillegg til muligheten for å kontakte kursinstruktør ved spørsmål både før og etter fødsel.
Alle som deltar på kurs hos oss, vil få spesialpriser på andre av våre kurs, eller behandlinger.
Kurset betales med Vipps.

Oliviaklinikken er medlem hos Norges Landsforbund Av Homøopraktikere, og medlemsskapet er inklusiv pasientforsikring.

Hva er fødselshypnose / hypnobirthing:
Fødselshypnose er ikke et nytt konsept. Det stammer fra en lege kalt Grantley Dick – Reid (1989 – 1959). Han skrev i sin bok «Fødsel uten frykt», at kvinner som ikke var redde for å føde, vanligvis opplevde en smertefri fødsel, som ikke krevde noen form for bedøvende eller sterke smertestillende medisiner. I virkeligheten har Fødselshypnose blitt synonymt med et sett med verktøy og ferdigheter som kan gjøre en positiv forskjell, for hvordan en kvinne oppfatter en fødsel, og hvordan hun oppfatter riene som følger med.

Forskning har vist at når kvinner benytter hypnose under fødsel, forekommer det:
1. Redusert lengde på fødselsprosessen
2. Mindre rapportert smerte
3. Reduksjon i intervensjon, og bruk av tang eller sugekopp
4. Redusert keisersnittfrekvens
5. Et redusert behov for farmakologisk anestesi / analgesi

Hvordan hjelper dette en kvinne med å føde:
I teorien trenger ikke kvinner «hjelp» for å føde. Vi har gjort det siden tidenes morgen, og i grunnen må det være et ganske robust system, ellers ville menneskeslekten dødd ut for veldig lenge siden. Det er imidlertid en lang historie med frykt som har bygget seg opp rundt fødsel, og hvordan det er representert i det moderne samfunnet, og den konstante strømmen av grufulle fødselshistorier, har gjort kvinner veldig redde.

Fødsel er en fysiologisk funksjon, det vil si et underbevisst element, som alle hunnkjønns – pattedyr er født med, sammen med evnen til å puste, å fordøye mat og det å pumpe blodet hele veien rundt via hjertet osv. Det hører hjemme i den «gamle» hjernen, delen vi deler med alle andre pattedyr. Som «Intelligente» pattedyr på et høyere nivå, det vil si mennesker, har vi imidlertid utviklet den «nye» hjernen. Neocortex. Det er den delen av hjernen som omhandler rasjonelle beslutninger, kritisk tekning og analysering. I dag har kvinner en tendens til å nærme seg fødsel fra et veldig Neocortex synspunkt, ved planlegging og risikovurdering. Selv om dette er veldig forståelig, kan man ikke tenke ut babyen sin. Hypnose under fødsel, gjør kvinner i stand til å slå av den tenkende delen av hjernen, og la den instinktive delen, pattedyr-delen ta kontroll.

Fødselshypnose og fødselens fysiologi:
Fordi det å være i en avslappet tilstand, utløser avspenningsresponsen (det motsatte av kjemp-eller-flykt responsen), støtter hypnose fødselsfysiologien.

Arrangør

Oliviaklinikken

Kontaktperson

Karina Olivia Myklebostad

Telefon

+4790954376

Epostadresse

post@oliviaklinikken.no

Send melding

  Meld deg på nyhetsbrev!

  HELHETLIG HELSE
  Siste nytt – Få gode tilbud

  Se etter en epost med bekreftelse i din innboks eller i søppelfilteret.