Helhetlig behandling

Nedenfor finner du en oversikt med helhetlige behandlinger. De kan være satt sammen av flere metoder og er gjerne rettet mot kropp og psyke i et helhetlig perspektiv.

På behandleroversikten finner du både utøvere som har utdannelse innen ett bestemt felt og behandlere med bred bakgrunn.
Hver behandler har egen profilside med opplysning om bakgrunn og erfaring.

Foto:Shutterstock. FINN BEHANDLER - Behandler.no

Behandler trykker på bestemte punkter på kroppen for å opprettholde balanse, god helse og lindre sykdom.
Les mer >>

Metoden består i å stikke tynne nåler gjennom huden på bestemte steder på kroppen for å forebygge eller behandle sykdom og for å  lindre smerte.
Les mer >>

Amalgamsanering

Amalgamsanering vil si å fjerne amalgamfyllinger i tennene og å sanere amalgam fra kroppen. Amalgamfyllinger i tennene fjernes og erstattes.
Les mer >>

Bygger på antroposofisk filosofi og utøves i hovedsak av leger. I tillegg til vanlige skolemedisin benyttes bla. antroposofiske medisiner.
Les mer >>

Et gammelt, omfattende medisinske system som omfatter hele menneskets tilværelse, både fysisk, mentalt, emosjonelt og åndelig.
Les mer >>

Biopati

Biopati består av ulike analyse- og diagnoseverktøy og behandlingsformer, for eksempel naturmedisin. Målet er å sette igang organismens selvhelbredende krefter.
Les mer >>

ECIWO-behandling er basert på terorien om ECIWO-biologi. Tanken bak er at hver eneste celle i kroppen inneholder informasjon om hele organismen.
Les mer >>

Enhetsterapi bygger på en syntese av intuitiv energiforskning, medisinsk vitenskap og utvalgte elementer i komplementære metoder.
Les mer >>

Homeopati

En helhetlig behandlingsform, hvor målet med behandling er, i tillegg til å fjerne de lokale sykdomssymptomene, å styrke pasientens generelle tilstand.
Les mer >>

Kinesiologi

En metode for diagnose og behandling hvor man bruker testing av muskler for å finne og rette opp ubalanser i kroppen.
Les mer >>

Kraniosakralterapi

I Kraniosakralterapi / Craniosacralterapi brukes lett berøring og trykk på huden for å stimulere klientens kropp til å helbrede seg selv. Metoden bygger på forståelsen av det kraniosakrale system.
Les mer >>

Lymfedrenasje

Metoden aktiverer lymfesystemet og er en massasje av lymfegangene. Behandling skal blant annet sette i gang renselsesprosesser i kroppen.
Les mer >>

Lysakupunktur

Lysakupunktur – eller fargepunktur er en behandlingsmetode hvor man gjennom et instrument retter farget polarisert lys mot akupunkturpunkter og meridianer.
Les mer >>

Ma-uri massasje

Ma-uri er en behandlingsform som bygger på gamle polynesiske tradisjoner og hvor selve massasjen utføres som en rytmisk dans. Massasjen går i hovedsak ut på å rense kropp og sinn.
Les mer >>

Naturopati

En helhetlig behandlingsform satt sammen av ulike behandlingsmetoder. Målet er å støtte kroppens selvhelbredende evner til å gjenopprette balanse og bli kvitt avfallstoffer.
Les mer >>

Polaritetsterapi

En holistisk behandlingsform som jobber med hele mennesket, fysisk, mentalt, følelsesmessig og spirituelt.
Les mer >>

Refleksologi

En behandlingsform, som tar utgangspunkt i at kroppen har et nettverk av sonesystemer. Behandlingen består hovedsakelig av punktmassasje.
Les mer >>

Soneterapi, Fotsoneterapi

Ved å trykke et bestemt sted, kan man behandle en tilhørende del av kroppen. Behandlingsmetoden forklares med at hele kroppen avspeiles i føttene, evt. hendene, ansiktet eller ørene.
Les mer >>

Tibetansk medisin

Bygger på gamle medisinske tradisjoner. Behandlingen tar sikte på å gjenopprette den fysiske, psykiske og åndelige balansen.
Les mer >>

Tradisjonell kinesisk medisin - TKM

Tradisjonell kinesisk medisin er basert på kinesisk filosofi og folkemedisin. Metoden omfatter ulike teknikker som skal gi helse og balanse.
Les mer >>

Urtemedisin

Urtemedisin, Fytoterapi er behandling med planter fra naturen, som skal forebygge, lindre eller kurere sykdom, plager og problemer.
Les mer >>